Betalen via nfc krijgt geen gehoopte steun van iPhone 5
Nieuws

Betalen via nfc krijgt geen gehoopte steun van iPhone 5

donderdag 13 september 2012 11:14

Apple heeft de iPhone 5 niet voorzien van nfc en draadloos opladen omdat dit volgens het bedrijf nog niet nodig is.

Dat zegt Apples marketingmanager Phil Schiller in een interview met All Things D. Voor het toevoegen van een nfc-chip aan de iPhone voor mobiele transacties is volgens hem de tijd nog niet rijp. Volgens Schiller is de app Passbook die via mobiel internet en in te scannen qr-codes werkt voorlopig voldoende en lost nfc niets op. "Passbook biedt wat mensen vandaag nodig hebben."

Samsung en Nokia rusten hun smartphones wel uit met nfc-chips. De techniek voor mobiel betalen wacht al vele jaren op een doorbraak en de opmars zal zonder ondersteuning van de iPhone langzaam blijven gaan. In winkels moeten speciale nfc-scanners staan om ermee te werken.

De Passbook-app, beschikbaar op iOS6, biedt een centrale plek voor de opslag van mobiele tickets, van treinkaartjes tot concerttickets en kortingsbonnen. In Nederland gaat onder meer dance-evenementorganisator ID&T ermee werken voor toegangskaartjes.

Ook draadloos opladen laat Apple vooralsnog links liggen. Draadloos opladen werkt volgens Schiller alleen met opladers die altijd in het stopcontact moeten. Nokia heeft zijn nieuwe Lumia 920 wel geschikt gemaakt voor draadloze opladers.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

'k zal er niks aan missen met zo'n nfc chip. Stel dat ze het wel gedaan hebben. Kan je er nog niks mee bij de bakker, MacD of de supermarkt om de hoek.
Zal denk ik ook heeel lang duren eer zo'n systeem voet aan de grond krijgt.
De gemiddelde winkelier gaat echt niet nog zo'n kastje kopen.

 

"Passbook biedt wat mensen vandaag nodig hebben." En zo kunnen ze morgen dus weer een nieuwe iPhone verkopen.

 

Nfc chips zullen straks een grote impact maken, maar op het moment wilt Apple zoveel mogelijk cashen dmv samenwerkingen voor bijv the passbook en laten ze Nokia, Samsung en RIM stoeien met Nfc.

Jammer dat er nog niks is op de Nederlands markt waarmee we passbook kunnen gebruiken en ik vrees dat dat nog een paar jaar gaat duren (Siri support is er ook nog niet).

 

Nfc is misschien iets voor de iphone 5s

 

Vind het ook jammer dat ze zich blind staren op nfc als alleen betalingsmiddel, want er zijn meer mogelijkheden. Sloten ontgrendelen van je huis of auto en deze ook gelijk starten. Apparatuur bedienen in je huis als deze geschikt ervoor zijn of zoals samsung met de s3 doet, twee foons koppelen voor data overdracht.

 

Nieuwsbrief