Nederlandse pilot met smartphone-betalingen gestart

tags:
Userpica

Het Nederlandse bedrijf Payleven maakt het voor kleine ondernemers mogelijk om via een smartphone pin- of creditkaart betalingen te accepteren.

Met een opzetstukje voor de smartphone en een app kunnen ondernemers zoals taxichauffeurs betalingen via een pinpas of creditkaart accepteren. De klant haalt zijn pas door het opzetstukje en zet vervolgens een handtekening op het schermje van de smartphone of tablet. De handtekening is nodig omdat het systeem van Payleven geen normale pin-betaling is maar een eenmalige machtiging. De app seint de betaling vervolgens via internet door.

Payleven onderzoekt momenteel via een publieke pilot in onder meer Purmerend en het Westland de doelmarkten en marketingkanalen, meldt Emerce. Payleven is een onderneming van Rocket Internet, een online incubator die ecommerce bedrijven zoals de internetwinkel Zalando over de hele wereld financiert.

De Payleven app werkt op iOS en Android-smartphones en tablets. Payleven verwacht dat vooral ondernemers die een klant vaak maar eenmalig zien, zoals taxichauffeurs, sportmasseurs, glaszetters en schoonheidsspecialisten, het betalingssysteem interessant vinden. Payleven ondervindt op dit moment nog geen concurrentie van andere smartphone kassa’s zoals die van Square en Paypal die wel in de VS maar nog niet in Nederland te gebruiken zijn.

door David Lemereis, 03-09-2012 1 reactie, 3815 views

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Ik weet niet hoe de rest van nederland hierover denkt maar mij slaat de schrik om het hart wanneer ik dit lees. Ik sla nog ff over.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 154 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl