Persoonlijke Hotspot bij T-Mobile voor iedereen met iOS 6

tags:
Userpica

Bij T-Mobile mobiel internet van je iPhone of iPad delen met andere apparaten is eindelijk duidelijk.

Recente klanten van T-Mobile kunnen de functie Persoonlijke Hotspot al langer gebruiken. Sinds half juni ongeveer, afhankelijk van hoe recent je abonnement is, kun je het mobiel internet van je iPhone of iPad delen met andere apparaten. Mensen met een ouder abonnement moesten tot later wachten. Dat later is nu aangebroken en de onduidelijkheid over ouder is weg.

T-Mobile maakt Persoonlijke Hotspot beschikbaar voor alle klanten met iOS 6. Dat nieuwe iOS 6 komt niet geheel toevallig morgen uit. Iedereen die de update kan installeren, kan daarna mobiel internet delen. Dat zijn de iPhone 3GS, 4, 4S, 5, iPad 2 en de nieuwe iPad. Ongeacht abonnement, al raadt T-Mobile wel aan de bundel onbeperkt internet aan te zetten. Mobiel internet delen kan via usb, bluetooth of wifi nadat je de Persoonlijke Hotspot in de instellingen hebt aangezet.

KPN staat het gebruik van tethering op iPhone en iPad al sinds de lente toe. Ook klanten van KPN-dochters Telfort, Hi en MTV Mobile mogen het internet van hun iPhone of iPad delen. Alle klanten van Vodafone mogen ook al langer kosteloos de functie gebruiken, net als gebruikers van hun merken hollandsnieuwe, Sizz en Blyk.

Het nieuws van T-Mobile maakt dat vrijwel alle iPhone-gebruikers in Nederland nu hun dataverbinding kunnen en mogen delen. Dit lijkt allemaal het gevolg van de vrij unieke netneutraliteitswet die eerder dit jaar werd aangenomen. Die zegt dat providers hun klanten niet mogen beknotten in hun internetgebruik. Heb je bijvoorbeeld een databundel van 1 gb, ben je vrij die te besteden zoals jij wilt.

door Floris Poort, 18-09-2012 8 reacties, 9733 views

daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

Hé hé, nou eindelijk hoor. Tjonge jonge het mocht toch wel eens tijd worden.

Cardi, 3 jaren geleden
afbeelding van Cardi

De hotspot functie is al twee maanden geleden vrijgegeven op ios5....

Cardi, 3 jaren geleden
afbeelding van Cardi

Verkeerd gelezen... Dat stond er dus ook.

Schuifkaas, 3 jaren geleden
afbeelding van Schuifkaas

en op android werkte ie natuurlijk altijd al :-)

Daejji, 3 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Ja, snapte ook niet waarom de providers het niet toe lieten op de iPhone?!

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Voor zover ik begrepen heb, was dat simpelweg omdat ze het konden. De open natuur van bijvoorbeeld Android staat een dergelijke blokkade niet toe, de iPhone jammer genoeg wel. Wanneer je die via een abonnement kocht, gesubsidieerd dus, had de operater de keuze die blokkade al dan niet aan te zetten. Om overbelasting van het 3G-netwerk te voorkomen of om later er een extra centje mee te verdienen—wie zal het zeggen—zijn die blokkades steeds aan gebleven. 

Daejji, 3 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Ok, bedankt voor je heldere uitleg.

Toon van der Struijk, 3 jaren geleden
afbeelding van Toon van der Struijk

De enige reden waarom ik een jailbreak had. Dat hoeft nu dus niet meer.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 133 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl