Samsung betwist patenten op visuele iPhone-effecten

tags:
Userpica

Volgens Samsung waren er al jaren voor de iPhone grafische effecten voor touchscreens die leken op wat Apple later patenteerde.

De derde week van de Californische rechtszaak tussen Apple en Samsung is begonnen. Na alle onthullingen van Apple over hoe Samsung zijn producten zou hebben afgekeken van de iPhone, is het nu de beurt aan de Koreanen om Apple's patenten aan te vallen. Samsung trekt de waarde van enkele patenten van Apple over multi-touch en visuele effecten in twijfel. De Koreaanse gigant ondervroeg twee externe getuigen over hun user-interfaces voor touchscreens die al jaren voor de komst van de iPhone waren ontwikkeld.

Zo had de DiamondTouch Table in het Mitsubishi Electronic Research Laboratory vanaf 2001 al de mogelijkheid om plaatjes over het scherm te slepen of in te zoomen met gebruik van meerdere vingers. DiamondTouch toonde bij slepen en loslaten een 'bounce-back effect' dat lijkt op dat van Apple. De touchtafel was in 2003 ook gedemonstreerd aan Apple.

De maker van de mobiele user-interface LaunchTile werd ook opgeroepen door Samsung. LaunchTile is ontwikkeld in 2004 en biedt onder meer grafische effecten voor het swipen tussen schermen. Beide systemen komen niet precies overeen met de technieken die Apple gebruikt, maar Samsung hoopt zo wel aan de jury aan te tonen dat enigszins vergelijkbare systemen al jaren voor de iPhone in ontwikkeling waren. De uitspraak wordt volgende week verwacht.

Maandag bleek ook dat Samsung heeft geweigerd een licentie voor het gebruik van bepaalde Apple-patenten af te nemen, terwijl Microsoft besloot wel voor de licentie te betalen. Microsoft deed dat mogelijk om niet met zijn Surface-tablet een rechtszaak door Apple uit te lokken. Beide aartsrivalen spraken wel af dat Microsoft geen Apple-apparaten mocht 'klonen'.

Apple claimt dat een kwart van Samsungs Amerikaanse omzet is te danken aan het kopiëren van zijn apparaten. Cupertino stelt hierdoor twee miljoen minder iPhones en iPad te hebben verkocht. Apple eist in totaal 2,75 miljard dollar schadevergoeding. Zie ook de Uitlegparty Apple vs Samsung die we bij de start van het proces maakten.

door Tonie van Ringelestijn, 14-08-2012 16:46 6 reacties, 4903 views

edwinveneman, 2 jaren geleden
afbeelding van edwinveneman

Na alle onthullingen van Apple over hoe Apple zijn producten afkeek van de iPhone...?

Tonie van Ringelestijn, 2 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Typo, Samsung. Verbeterd. Dank voor het melden

edwinveneman, 2 jaren geleden
afbeelding van edwinveneman

Het is ook een langdradig verhaal aan het worden tussen Apple en Samsung dus ik kan mij voorstellen dat er een foutje gemaakt wordt... ;)

Tonie van Ringelestijn, 2 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

volgende week is de ontknoping: 'the jury has reached a verdict'...

Sander db, 2 jaren geleden
afbeelding van Sander db

Ik ben heel benieuwd, vind dat toch echt spannender dan al het moddergooien tussendoor. Tenzij de uitkomst is dat ze het zelf maar moeten uitzoeken...

Pro-user, 2 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

De agressie is daarbij vooral afkomstig van Google, want zij hebben zich op het terrein van de ander begeven: “We did not enter the search business,” zei Jobs. “They entered the phone business. Make no mistake, they want to kill the iPhone. We won’’t let them.”


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 209 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl