Welles-nietes: Apples multitouch werkt beter zegt Samsung

Userpica

Apples multitouch werkt anders en beter dan bij Android. Daarom hoeft de rechter de verkoop van Galaxy-toestellen niet te verbieden, zegt Samsung.

De strijd in de rechtszaal in Den Haag afgelopen vrijdag ging over een multitouchpatent. Volgens Apple schendt Samsung met zijn Galaxy-toestellen dat specifieke patent en daarom wil Apple dat de rechter de verkoop van alle Galaxy-toestellen met Android 2.3 of hoger verbiedt. De advocaat van Samsung beargumenteerde echter dat de multitouchsoftware in Android niet alleen anders is maar vooral veel complexer en lastiger is voor ontwikkelaars.

Bepaalde eigenschappen van de multitouchsoftware van Apple zou in het hele besturingssysteem werken terwijl dat bij Android alleen op app-niveau werkt. Volgens de advocaat van Samsung zijn dat de redenen waarom Samsungs toestellen geen inbreuk maken op het patent. De advocaten van Apple waren het daar niet mee eens. “Ze suggeren dat hun oplossing minder is maar dat is gewoon niet waar", zei Apples advocaat tegen de rechter.

De Nederlandse rechter doet op 24 oktober uitspraak. In Duitsland doet de rechter over hetzelfde onderwerp op 21 september uitspraak. De Nederlandse rechter heeft aangegeven het Duitse vonnis te bestuderen om te kijken of dat ook relevant is voor het Nederlandse vonnis.


martijn 101, 3 jaren geleden
afbeelding van martijn 101

als die twee eens zouden samenwerken, krijg je een mooi eindprodukt :-)

Pro-user, 3 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

Als samsung al dat zegt he?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 133 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl