Welles-nietes: Apples multitouch werkt beter zegt Samsung

Welles-nietes: Apples multitouch werkt beter zegt Samsung

10-09-2012 08:23 Laatste update: 28-04-2018 16:07

Apples multitouch werkt anders en beter dan bij Android. Daarom hoeft de rechter de verkoop van Galaxy-toestellen niet te verbieden, zegt Samsung.

De strijd in de rechtszaal in Den Haag afgelopen vrijdag ging over een multitouchpatent. Volgens Apple schendt Samsung met zijn Galaxy-toestellen dat specifieke patent en daarom wil Apple dat de rechter de verkoop van alle Galaxy-toestellen met Android 2.3 of hoger verbiedt. De advocaat van Samsung beargumenteerde echter dat de multitouchsoftware in Android niet alleen anders is maar vooral veel complexer en lastiger is voor ontwikkelaars.

Bepaalde eigenschappen van de multitouchsoftware van Apple zou in het hele besturingssysteem werken terwijl dat bij Android alleen op app-niveau werkt. Volgens de advocaat van Samsung zijn dat de redenen waarom Samsungs toestellen geen inbreuk maken op het patent. De advocaten van Apple waren het daar niet mee eens. “Ze suggeren dat hun oplossing minder is maar dat is gewoon niet waar", zei Apples advocaat tegen de rechter.

De Nederlandse rechter doet op 24 oktober uitspraak. In Duitsland doet de rechter over hetzelfde onderwerp op 21 september uitspraak. De Nederlandse rechter heeft aangegeven het Duitse vonnis te bestuderen om te kijken of dat ook relevant is voor het Nederlandse vonnis.