Alle Nederlandse films online
Nieuws

Alle Nederlandse films online

maandag 06 september 2010 16:07

Eind deze maand kun je alle Nederlandse films en televisieseries van de publieke omroepen tegen betaling naar je PC streamen.

De Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten, het EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zijn druk in de weer een nieuwe webvideotheek op te zetten die alle Nederlandse films ooit gemaakt en alle televisieseries van de publieke omroepen online tegen betaling toegankelijk te maken. Binnen een jaar moet het initiatief dat nu nog Filmotech heet, de grootste aanbieder van Nederlandse films worden.

Het zal echter nog wel een jaar of drie tot vijf duren voordat werkelijk alle Nederlandse films online staan. Het gaat dan vooral om cultfilms en art house-films uit het buitenland. Op den duur zal zo'n veertig procent van het aanbod uit buitenlandse films bestaan.

Vanaf 28 september kan je via iDeal of een creditkaart betalen voor de films die direct naar je PC worden gestreamed. Oude films kosten 1 euro en nieuwe 5 euro.

Dit is een prachtig initiatief omdat het aanbod in Nederland de gebruiker nauwelijks een alternatief biedt voor het illegaal downloaden van films. Bovendien wordt de Nederlandse film hiermee in het zonnetje gezet.

De nieuwe Apple TV en iTunes bieden wel de mogelijkheid tot het betaald streamen van films, maar dat geldt alleen binnen de grenzen van de VS. In Nederland kun je terecht bij Videoland of Cinemalink maar het aanbod is nog erg beperkt. Heb je digitale tv van Ziggo of UPC dan kan je ook on-demand films huren.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Te gek dit!

 

<p>inderdaad</p>

 

Heel goed.

 

Mooi zo. Nu nog een interface ala netflix, en de series niet te duur en ik ben helemaal gelukkig.

 

De filmindustrie gaat het langzaam begrijpen, als de prijzen ook redelijk zijn, wordt het zeker een succes!

 

Volgens mij is volgens de nederlandse wet downloaden nog steeds legaal.

 

Helemaal top maarrrrr-
Please!! Ook Paypall.... zo makkelijk!!

 

Helemaal goed! Als ze nu ook nog een mooi lidmaatschap mogelijk maken is het helemaal top.

 

Als er nou één standaard zou komen om films te streamen...

 

Uh ik mis een verwijzing naar Netflix.

 

Nieuwsbrief