Android gameconsole Ouya haalt 2 miljoen dollar op in 1 dag
Nieuws

Android gameconsole Ouya haalt 2 miljoen dollar op in 1 dag

woensdag 11 juli 2012 17:07

De opensource console Ouya heeft in 24 uur een recordbedrag op Kickstarter opgehaald. Het zocht 950.000 dollar, het kreeg er meer dan 2 miljoen.

De goedkope Ouya-console lekte vorige week uit. De initiatiefnemers startten dinsdag met een Kickstarter-campagne om het product van de grond te krijgen. Het is een doorslaand succes, want al meer dan 2 miljoen is er in ruim een dag opgehaald. Update: inmiddels al 3 miljoen dollar! De Ouya plus controller kost maar 99 dollar. Er zijn er via Kickstarter meer dan 20 duizend te bestellen. In maart 2013 start de levering van de kleine spelcomputer.

Met nog 28 dagen te gaan voordat de campagne eindigt, zou hij zomaar geheel uitverkocht kunnen raken. De Ouya is hard op weg om zelfs het Kickstarter-record van 10 miljoen dollar van iPhone- en Android-horloge Pebble te verslaan.

De kubusvormige spelcomputer is ontworpen door de sterdesigner Yves Béhar, die eerder ook verantwoordelijk was voor Jawbone's Jambox en de One Laptop Per Child-laptops. Eigenaren kunnen zelf software schrijven en alle games worden gratis.

De specificaties zijn nu ook bekend. De Ouya werkt met een quad-core Tegra 3-processor - die ook in de smartphones HTC One X en de LG Optimus 4X HD zit. Hij heeft 1 GB RAM, 8 GB opslaggeheugen, 1080p resolutie, hdmi-poort, wifi, Bluetooth, usb, Android 4.0 en een draadloze controller met twee analoge joysticks, een d-pad, actieknoppen en een touchpad.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Dat is vett goedkoop .

 

Alles staat of valt met welke games er op komen en tegen welke prijs. Maar initiatie is welkom. Concurrentie mbt andere consoles is altijd goed voor de consument.

 

De games maakt niet eens zoveel uit. Het is zeer goedkope hardware die volledig opensource is. Dus het apparaat is voor van alles te gebruiken. Vergelijkbaar met de Raspberry Pi.

 

Alle spellen worden gratis om te proberen, voor het hele spel zal wel betaald moeten worden.

Die 20.000 van de $99 pledge hadden ze zo gehaald vandaar dat ze die verhoogd hebben tot 80.000

 

En nu bijna 4 miljoen...

 

Deze console kan het de gevestigde orde behoorlijk lastig maken. De diehard gamer zal wel likkebaardend uitzien naar de PS4 of xbox720 maar het gros van de mensen neemt genoegen met dit leuke initiatief.
Waar opensource al niet goed voor is. Laat maar komen.

 

Nieuwsbrief