Android Jelly Bean beschikbaar voor meerdere telefoonfabrikanten
Nieuws

Android Jelly Bean beschikbaar voor meerdere telefoonfabrikanten

woensdag 16 mei 2012 15:46

Google gaat met verschillende fabrikanten in zee voor de ontwikkeling van nieuwe smartphones en tablets.

Tot nu toe werkte Google steeds samen met één hardware-maker voor de ontwikkeling van de Nexus. Die fabrikant kon de nieuwe versie van Android eerder inzien dan andere producenten. Onder de nieuwe plannen krijgen verscheidene fabrikanten al in een vroeg stadium toegang tot nieuwe Android-versies.

Door de koerswijziging zal Google nu mogelijk met vijf verschillende hardware-makers gaan samenwerken aan smartphones en tablets die zullen draaien op de nieuwe Android-versie Jelly Bean. De zoekgigant hoopt dat de nieuwe apparaten in november in de winkel zullen liggen, zo meldt The Wall Street Journal.

De oude manier van werken leidde meer dan eens tot scheve ogen bij de producenten die niet werden uitgekozen voor de productie van een ‘vlaggenschip’-Android-apparaat. Met de nieuwe strategie hoopt Google bovendien de zorgen weg te nemen bij smartphone- en tablet-fabrikanten die vrezen dat Motorola een voorkeursbehandeling zal krijgen vanwege de overname door Google.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

ik hoop dat 1 van de modellen weer een fysiek toetsenbordje er bij heeft.

 

Nieuwsbrief