Another one bites the dust: LG staakt zijn tablets
Nieuws

Another one bites the dust: LG staakt zijn tablets

dinsdag 19 juni 2012 18:51

Weer een fabrikant sneuvelt in het iPad-geweld: LG stopt met het produceren van tablets na twee geflopte modellen.

LG is een van de fabrikanten die moeite heeft om een plekje te veroveren op de tabletmarkt, die nog altijd door de iPad wordt gedomineerd. Rivaal Samsung weet zijn Galaxy Tabs nog redelijk aan de man te krijgen, maar LG's twee tablets tot nu toe werden een mislukking. Er komen geen andere LG-tablets meer, meldt persbureau Bloomberg.

Update: In een aanvulling op de berichtgeving meldt LG dat het de tablets 'op een laag pitje heeft gezet' wat niet inhoudt dat er nooit meer nieuwe LG-tablets zouden kunnen komen.

LG's Android tablets, die de meeste mensen zullen hebben gemist, hadden 8,9 inch schermen. De Optimus Pad 3D had twee camera's voor het maken van 3d-beelden en met een brilletje was op het scherm 3d te zien. Maar 3d is niet aangeslagen in mobiele apparaten. De opvolger Optimus Pad LTE had geen 3d-scherm meerĀ en ondersteunde 4g-netwerken.

Vorig jaar trok HP al de stekker uit zijn tablet en de tablets van Dell en Blackberry's Playbook zijn ook geflopt. Intussen is het marktaandeel van de iPad nog altijd boven de 70 procent.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Mooi, houden zo!

 

3D beelden met een brilletje op mobiele apparaten is natuurlijk ook niet helemaal meer van deze tijd. De Nintendo 3DS doet het al jaren zonden en mijn Fujifilm camera ook. Daarnaast vraag ik me af of er ooit een fabrikant de iPad kan evenaren. Qua hardware specs waarschijnlijk wel, zelfs wel overtreffen, maar het complete plaatje en gebruikersgemak van de iPad en andere iOS devices maakt het voor mij toch nog steeds #1.

 

Microsoft Surface toch!

 

Daarom zou ik dus gewoon de <A href="http://www.ipad2kopen.com/ipad3kopen/">iPad 3 Kopen!</A>

 

Nieuwsbrief