Anouk twee keer aangereden en doodgeschoten
Nieuws

Anouk twee keer aangereden en doodgeschoten

vrijdag 01 juli 2011 16:22

Zelfs twee autobumpers en een kogel in de borst kunnen zangeres Anouk niet stoppen door te leven.

Terwijl Anouk aan God een eerlijke man met een grote piemel vraagt, maakt haar nieuwe clip behoorlijk wat los. Maandag was I’m A Cliché voor het eerst te zien.

Zingend loopt ze door de straten van Amsterdam-Oost. Met een harde knal wordt ze geschept, de zwarte auto rijdt door. Een voorbijganger ziet dat ze dood is, ze pakt haar telefoon, filmt het lijk en vertrekt lachend. Omstanders doen hetzelfde.

Verderop staat Anouk te kijken naar haar eigen dode lijf. Ze loopt door en wordt daarna doodgeschoten onder een brug. Mensen poseren bij haar lijk. Een levende Anouk kijkt er niet naar en zingt lachend haar liedje af.

De reacties op internet zijn (naast lovend) fel en vol vragen: 'Sorry, but this clip in awful, why should you make a clip that u r dying 3 times?' en 'Waarom wordt ze telkens aangereden? :('

Maar dat was te verwachten, zegt regisseur Dana Nechushtan (Dunya & Desie, Nachtrit, Annie M.G.). 'Dat krijg je als een shockerende clip maakt. Maar dat is nooit het doel geweest, we wilden allebei een verhaal vertellen. Anders had ik net zo goed met een hamer iemands gezicht kunnen verbouwen.' Het shockeren was meer een bijeffect. 'Maar ik ben wel blij dat het er nu zo heftig uit ziet. Met een lekker geluidje eronder.'

Haar idee voor de clip ontstond op internet. 'Als er een ongeluk gebeurt, kun je binnen een uur de meest gruwelijke foto’s vinden. Alles wordt op Facebook of Hyves gezet en verder wordt er niet naar omgekeken. Dat tijdsbeeld wilde ik vangen.'

Anouks verhaal is in de tekst te horen: I hear hello, holding on my phone and I can't recall that I ever felt this sad in my whole life before / My blood runs cold and honestly / I feel lonely, baby, so lonely, baby / These days are just way to bright / I need a reason to believe.

Nechushtan: 'We konden allebei ons eigen verhaal kwijt in de clip. Iedereen wordt in zijn leven een keer onderuit gehaald, maar je moet weten dat het allemaal door gaat. Deze clip heeft meerdere lagen.'

Nog een reactie dan, op YouTube: 'Moraal van het verhaal: pas op bij oversteken?'

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Goede clip, ook slim gedaan dat de beelden die de omstanders met hun iPhone filmen erin zitten.

 

Ik vind het eigenlijk wel een hele goede clip.. Past inderdaad bij het tijdsbeeld. Bovendien is het vernieuwend en dat is altijd prettig.

 

Overall slecht: niet creatief, simpel en makkelijk.

 

De titel van de song zegt genoeg en dat wordt door de clip bevestigd...en is dit dan goed of slecht?
Ik ga mee met overall slecht.

 

Clip is beter met het geluid uit;-)
Ik ben vroeger opgegroeid in oost, maar wat een zwijnenstal is het daar geworden! Mensen die er nu wonen laten alles maar uit hun klauwen vallen, en weten niet beter, zonde!

 

pffff is dit weer een geplugde promo stunt? anouk is inmiddels 400 jaar en totaal niet meer interessant. anouk heeft ook geen usb en is geen apple.

volgende berichtje over carice van houten!

 

4x een zogenaamde misdaad. Slechte clip, goed camerawerk. Kom op zeg! Als Anouk de lat net zo hoog legt voor de clip makers als voor zichzelf, was het resultaat een stuk beter en origineler geweest.

 

Mooie clip. Waarheid voor je neus. Deal with it.

 

Oké ?

 

Alles van haar is bagger.

 

Zelfs d'r haar.

 

Wat een pretentieuze clip! En de muziek is niet leuk en Anouk is tenenkrommend...

 

Wordt een beetje moe van deze dame die zichzelf constant in de verkoop zet. En die eerlijke man met grote piemel, dat kan ze vergeten. Er zijn alleen nog wat kleine zielige pikkies voor haar over...

 

Buzz genoeg, Anouk hoort de kassa rinkelen, mannen met grote piemels bellen aan, en Anouk is voor even weer gevuld.

zal je moeder wezen...Forward >>|

 

Het is (de moordpogingen uitgezonderd) 1 op 1 de clip van unfinished sympathy van massive attack...

 

Hoe kom je daar nou bij. Omdat de zangeres al zingen door een straat loopt. Lijkt me niet 1 op 1 hetzelfde.

 

Ik vraag me af? waarom? in dit stukje? een aantal keer midden in een zin? een vraagteken? staat?!

 

De eerste auto is een Volvo en de tweede lijkt me meer een Saab dan een zwarte Mercedes. Dus ze word vermoord door de swedish house maffia of wat?

 

JIM BAKKUM bij radio 538 antwoord op het kotsen van Anouk.
http://youtu.be/xbVH4-fJ7Gs

 

"Het is (de moordpogingen uitgezonderd) 1 op 1 de clip van unfinished sympathy van massive attack...
iPhone BRIGHT.app gebruiker, 02-07-2011 21:31"

Je bedoelt de overeenkomst dat er in die clip ook een zingende vrouw over straat loopt? Dat is dan ook echt alles. In de clip van Anouk wordt toch echt een heel ander verhaal verbeeld. Ik vind trouwens wel de manier waarop de sfeer op straat wordt neergezet in de Massive Attack clip beter gelukt, natuurlijker. Maar de clip van Anouk zet wel aan tot denken, wat dat betreft is 'ie wat mij betreft geslaagd.

 

Kansloze tyfushoer.

 

Klote puber reacties altijd hier. Get a life... Niemand van jullie heeft ook maar een fractie bereikt van wat deze vrouw heeft neergezet tijdens haar carrière.
Bright moet misschien eens modereren want die kansloze trieste figuren (zoals bv het bericht hierboven) mogen wat mij betreft een permanente ban krijgen.

 

Agreed

 

Jammer dat Amsterdam oost er zo ghetto uitziet. Woon zelf op de plek waar ze in het begin ook loopt en op mij geeft het dagelijks een positievere uitstraling!

Maar voor de clip was het natuurlijk ook juist de bedoeling een grimmige sfeer neer te zetten.

 

Zou inderdaad mooi zijn als sommige figuren geband konden worden.

Ach, die clip... Het gaat toch om de muziek! En die is altijd steengoed

 

Waarom beland ze 3 keer op de motorkap van een auto? Heel saai en repetitief... Zinloos geweld krijgt een nieuwe dimensie ;)

 

Moet zeggen, vind de clip goed, camerawerk best, en haar haar is echt verschrikkelijk. Ze zouden hier idd is een keer moeten gaan bannen, want dit slaat echt nergens op. Onderbouw je mening tenminste even als je iemand "stomme tyfushoer" noemt, faler.

 

Vond hem niet zo heel indrukwekkend, wel eventjes goed voor die m

 

Idd geen indruk, geen bloed ( wel een vlekje op haar shirt) zou mischien verrassen zijn geweest als er iemand een mes + brief in haar borst had geprikt (van gogh) . Als je nou echt wil schokken!!! Mischien is de clip gemaakt voor d e gemiddelde vinex-huppel-kut?

 

Mijn hemel. Wat een lekker gezapig politiek correct kinderachtig filmpje weer.
Heb ik het niet eens over de zeer slechte uitvoering. Of is het als voorlichtings filmpje bedoeld voor een basis school. Laat Anouk de volgende keer een echte regisseur in de hand nemen en niet zo'n subsidie 'regisseur'. Natuurlijk krijg je dan dit soort softe slap filmpjes met volledig verkeerde ongeloofwaardige cast. Den Hollandschen Film...

 

Uhm subsidie regisseur ??? Noem eens een nederlandsche film die niet gesubsidieerd wordt...ergo een regisseur die films maakt zonder subsidie. Alsof dat ook iets zegt over de kwaliteiten van iemand. Subsidie is nu dus iets smerigs, no?

 

Volgens mij zeg je nu precies wat er mis is in Nederland. De subsidie film heeft niets met film te maken wat mij betreft.
En ik denk voor niemand hier. Maak een lijst van je 10 favoriete films die je mee mag nemen naar een onbewoond eiland (mits je films wil mee nemen naar zo'n paradijs;-) en er zal zeer zeker geen Nederlandse film tussen zitten.
Waarom niet?
Omdat niemand met kromme tenen naar een film wil kijken.
De subsidie regisseur is niets anders dan een middelmatige kneus die moeite heeft met zijn kop boven het maaiveld uit te steken.
Kijk naar de clip van Anouk. Zelfs in een video clip kunnen deze middelmatigen niets anders dan hun staats opgelegde politieke 'correctheid' niet verbergen.

 

Inderdaad! Er zijn geen Nederlandse films zonder subsidie. Daarom zijn ze ook zo slecht. Subsidie houdt de middelmaat in stand. De Nederlandse film is hier een goed voorbeeld van. Wat in Nederland onder top film valt is wereldwijd een totale draak van een film. Nederland heeft zeer goede regisseurs maar die zitten allen in het buitenland. Maar wat er in NL speelfilms maakt.. Please... Kijk naar films van Martin Koolhoven of zo. Dat is huilen met de pet op. Vreselijk acteer werk, waanzinnig slechte dialogen, camera werk om misselijk van te worden zo slecht. En toch neemt men deze rotzooi serieus in NL. Als je een werkelijke film kenner en liefhebber bent kan je deze films ook eerlijk beoordelen en niet zeggen dat ze goed zijn. Het is weg gegooid belasting geld om de hobby van de sneue middelmaat in stand te houden. Echt talent behoeft geen subsidie.

 

Nieuwsbrief