Apple klaagt Samsung ook aan vanwege S III en Note
Nieuws

Apple klaagt Samsung ook aan vanwege S III en Note

zondag 02 september 2012 11:27

Apple heeft 21 nieuwe toestellen waaronder de S III en de Note toegevoegd aan een tweede Amerikaanse rechtszaak met Samsung over patenten.

Apple heeft naast de gewonnen juryzaak van vorige maand nog een zaak tegen Samsung lopen in de VS. Dat proces ging onder meer over de Galaxy Nexus. Maar Apple heeft nu een lijstje ingediend (pdf) met in totaal 21 toestellen die er ook onder moeten vallen. Daarop staat onder meer de populaire Galaxy S III, Galaxy Note en de recent uitgebrachte tablet Galaxy Note 10.1

Samsung heeft zowel het ontwerp als de software van recente toestellen minder laten lijken op Apple-producten, maar daar heeft Apple in de rechtszaal kennelijk geen boodschap aan zolang er geen uitspraak over ligt.

Deze zaak heeft overigens niets te maken met de zaak in Palo Alto over andere toestellen, waarbij Samsung werd veroordeeld tot het betalen van 1 miljard dollar schadevergoeding en die kan leiden tot importverboden. In de tweede zaak gaat het om acht Apple-patenten, waaronder 'slide to unlock', 'universal search' en het klikken op een telefoonnummer in een e-mail om het te bellen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Het klikken op een telefoonnummer om het te bellen! Hoe krijg je het bedacht!? Eerlijk, ik begrijp werkelijk niet hoe je dit soort voor de hand liggende zaken kunt patenteren...

 

Nog ernstiger wordt het wanneer je grote multinationals dwangsommen kunt laten betalen van 1 miljard met dit soort onzinnige patenten.
Wanneer je dan in een land als amerika gehuisvest bent en het rechtssysteem vol zit met patriottisch ingestelde juryleden dan kun je lekker je gang gaan.
Schaamteloos bedrijf dat Apple...

 

Volgens mij is het voor Samsung nog altijd veel voordeliger geweest om die patenten te schenden. Het kost ze nu 1 miljard maar ze zijn concurrerend gebleven. Dit in tegenstelling tot Nokia en RIM, die wel de patenten van Apple respecteren en bijna failliet zijn.

 

Je gaat nu echt beweren dat Samsung zijn succes te danken heeft aan de iPhone? Een iPhone is op de eerste plaats een fusie tussen een GSM en een PDA (met dank aan Nokia en Palm) dus dan zou ik eerder nog in de richting van Nokia en Palm wijzen.
Ze verkopen weliswaar 2x zoveel telefoons dan Apple maar danken dat echt niet aan die ronde hoeken en swipe-to-unlock bewegingen.
Kop op zeg laat je niet mee slepen door dit soort idiote bedrijven met hun belachelijke claims.

 

Er is niets schaamteloos aan. Samsung en andere bedrijven doen het net zo haar bij andere bedrijven naast Apple. En ik vind het terecht dat Apple bijvoorbeeld Samsung laat betalen voor een uitvinding zoals multitouch. Anders gaat iedereen met jouw idee aan de haal. Ik begrijp niet dat mensen dat soort dingen niet zien...

 

Jij ziet kennelijk niet dat de iPhone niets meer is dan de evolutie van een product. Dat Apple alleen producten samenvoegt en er een Apple sausje overheen gooit.
Jobs weet in intervieuws met een glimlach om zijn mond maar al te graag te verkondigen:
"good artists copy great artists steal"
Maar goed dat de autoindustrie niet zo kinderachtig omgaat met "noviteiten".
Vreselijk bedrijf dat Apple....

 

Hoe kom je er bij dat Apple multitouch heeft uitgevonden? Bestond al toen je nog geboren moest worden... http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-touch

 

Staat in de holy Apple bibble....als je het vaak genoeg predikt dan geloof je het vanzelf...dat heet hersenspoelen.

 

Nieuwsbrief