Apple kondigt iPad Mini aan
Nieuws

Apple kondigt iPad Mini aan

dinsdag 23 oktober 2012 19:53

Apple heeft de iPad Mini onthuld. De 7,9 inch tablet is vanaf 2 november verkrijgbaar vanaf 329 euro.

Apple heeft zojuist in San Jose de iPad Mini gepresenteerd. De iPad heeft een 7,9 inch scherm, is 7,2 mm dun, en 53 procent lichter dan de vorige iPad. Zijn schermresolutie is gelijk aan die van de iPad 2 (1024x768) en hij werkt met dezelfde A5-processor. De iPad Mini beschikt net als de nieuwe iPhones en iPods over een Lightning-aansluiting en ondersteunt volgens Apple 4G LTE in meer varianten dan de vorige iPad. Hij is beschikbaar in zwart en wit. De iPad Mini heeft een Facetime HD-camera voorop en een 5 megapixel camera aan de achterkant. De accuduur is zo'n 10 uur.

De iPad Mini is vanaf 2 november te koop, maar de voorverkoop start aanstaande vrijdag, uitgerekend op dezelfde dag als de introductie van Windows 8. De goedkoopste iPad Mini met 16 gb en wifi kost in Nederland 329 euro. De 32 gb en 64 gb versies met alleen wifi kosten respectievelijk 429 en 529 euro. Vanaf eind november is het 3g-model verkrijgbaar: 459 euro (16 gb), 559 euro (32 gb), 659 euro (64 gb).

Links de 9,7 inch iPad 2, rechts de 7,9 inch iPad Mini. Beide hebben een schermresolutie van 1024 bij 768 pixels.

Apple kondigde ook meteen de nieuwe gewone iPad aan met het 9,7 inch retinascherm. De vierde generatie heeft een A6X-chip, die volgens Apple twee keer sneller is. Ook zijn de camera en de 4G-ondersteuning verbeterd. Hij heeft snellere wifi en eveneens een Lightning-aansluiting. Prijzen voor de vierde generatie iPad beginnen bij 499 euro. De iPad 2 zonder retinascherm blijft voorlopig ook nog te koop.

Analisten verwachten dat de iPad Mini de verkoop van de grote iPad maar in beperkte mate zal kannibaliseren. De prijs van de nieuwe tablet is nog wel een eind verwijderd van de 7 inch tablets van Amazon en Google, die ze overigens onder de kostprijs verkopen voor 200 dollar of minder. De iPad Mini is echter 35 procent groter dan die 7 inch modellen.

De iPad Mini moet makkelijker zijn mee te nemen. Tot nu toe wordt de iPad vooral via wifi thuis gebruikt. Daardoor is het 3G-model slechts goed voor de kwart van de verkopen tot nu toe. Apple-ceo Tim Cook haalde aan dat de iPad goed is voor 9 van de 10 websitebezoeken vanaf tablets. "We zien de concurrentie niet eens meer in de achteruitkijkspiegel", merkte Apple's marketingmanager Phil Schiller op. Cook meldde ook een mijlpaal: sinds de introductie in het voorjaar van 2010 zijn er inmiddels 100 miljoen iPads verkocht.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Tja...of de mini met deze prijsstelling kan concurreren met de Nexus 7 en Kindle Fire HD?

 

Apple geeft echt gewoon een monopolie als ze een prijsverhoging van €100 kunnen vragen voor 16 gb meer en ook €100 voor 32 gb meer!

 

De nexus 7 32gb kost 150,00 minder. Met beter scherm. Tja je moet wel erg veel over hebben voor een logo.

 

Het blablabla Apple dit, en blablabla Apple dat. Nu weten we het wel Ikkuh

 

@Ikkuh
Nu weten we het inderdaad wel.
Het gaat toch niet om de logo man.
Voor sommigen om het uiterlijk, en voor velen om de OS die erop draait.
De 1 kiest voor Android, de ander voor iOS.
Jij kunt het maar niet in je koppie krijgen dat velen liever iOS hebben en er dan maar liever wat meer voor betalen.
Doe er niet steeds zo moeilijk over man.
Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren. Merendeel van de tablets in Nederland is een iPad..zelfs vele Android liefhebbers geven toe dat de iPad de beste tablet is.
Op wat fandroids na natuurlijk.
Laat iedereen lekker zelf kiezen..sommigen betalen graag wat meer voor een (in hun ogen) beter OS.
Het werkt ook nog eens heerlijk samen met alle andere Apple producten.

 

Je haalt zelf je hele betoog onderuit door niet met onderbouwde argumenten te komen en woorden als fandroid te gebruiken. Moeten we jou nou geloven? Ik als Ipad2 gebruiker kan je vertellen dat ik de verschillen te klein vindt te worden om het prijsverschil te rechtvaardigen. Maar goed blijkbaar ben ik volgens jou een van de weinigen.

Mag ik trouwens vragen wat iOS zoveel beter maakt dan het Android OS?

 

Je hoeft mij niet te geloven en het uiteraard ook niet met mij eens te zijn.
Ik vind in elk geval de iPad de beste tablet wat er is.
Nogmaals, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, dus een ander zal een Android-tablet weer het beste vinden.

Je hoeft mij niet te geloven, feit is wel dat zo'n 75 procent van de tablets in Nederland een iPad is.
Feit is dat de mensen met een iPhone/iPad het meest tevreden zijn met hun product.

Ik vind de producten van Apple (iPhone en iPad in elk geval) stabieler draaien. Gebruiksvriendelijker, betere apps, mooiere apps, stabielere apps. Betere ondersteuning..langere ondersteuning.
Heb een jaar de Galaxy S2 gehad, maar heb me vaak lopen doodergeren dat hij vastliep of me uit een app gooide..dat een app niet lekker werkte.

Maar nogmaals..iedereen heeft zijn eigen voorkeuren..geef je bij deze alleen maar mijn eigen mening en ervaring.

 

Gek of niet dat er meer ipads in Nederland zijn? Apple heeft een voorsprong van een jaar en is daardoor ook een begrip. Dat maakt het nog niet meteen een goed of beter product. Lekker blindstaren op cijfertjes noem ik dat.

Als jij bijv. de dumpert app draait op je ipad(2) dan ga je me niet vertellen dat deze altijd werkt. Ik heb hem zelf ook en hij is enorm brak. Dit ligt niet aan de ipad maar aan de app. Ditzelfde geldt voor Android. Mijn Galaxy Nexus is bijna een jaar oud en welgeteld 1x vastgelopen (OS). Dat noem ik niet onstabiel.

Daarnaast worden apple producten vaak vergeleken met android producten die totaal niet in dezelfde prijs klasse zitten. Dit is dan natuurlijk ook geen eerlijke vergelijking.

Ieder zijn eigen smaak maar het gaat me te ver om Android een slecht OS te noemen of dat deze inferieur is aan iOS. Het zijn beide 2 volwassen OS systemen waarbij elk zijn zwakte en sterkte punten heeft.

 

Erg jammer dat die zo duur is, had m liever voor 100 euro minder gehad en dan maar een inch minder, net zoals bij de concurrentie.

 

Ik ga er zelf mijn huidige iPad niet voor inruilen maar ik zie hem wel goed verkopen. Prijs is gewoon net iets gunstiger en zeker als je hem echt mobiel wil gebruiken is dit formaat gewoon veel prettiger. Voor thuisgebruik zou ik altijd voor het reguliere model gaan.

 

Waarom wordt er steeds gesproken over de ipad 2, we zijn er toch al een verder?

 

er wordt gepraat over de ipad2 omdat de ipad mini de specs heeft van de ipad2.

 

...én de New iPad (of iPad 3) bestaat niet meer (buiten evt. Refurb). Het is nu de iPad Retina (4th gen).

 

Vraag me af wie dit gaat kopen. Als huidige iPad3 gebruiker, zou ik liever een Nexus7 erbij nemen. Goedkoper en wat anders. Op meer van hetzelfde zit ik niet te wachten. Als het mobiele van belang is voel ik meer voor een Note2. Je wilt toch niet met een extra apparaat op stap?

Heb je nog geen tablet en wil je 'm thuis gebruiken koop dan een grotere. Kijkt lekkerder. Is budget van belang? Een Nexus7 kost minder, zelfs een 10,1 inch Point of View is voor 2/3 van een Ipad mini te koop en goed getest.

Pluspunt is dat er een Apple logo op staat, dat schijnt voor veel mensen belangrijk te zijn.

 

Waarom blijven mensen ervan uitgaan dat je voor een logo gaat?

Ik ga voor Apple producten omdat de hardware en software naadloos in elkaar overloopt. Het is super gebruiksvriendelijk en werkt altijd.

En ja ik hou van Apple, maar ik ben absoluut kritisch. Neem bijvoorbeeld Apple Maps, ik heb een super groot meer achter mijn huis, nou ja, volgens Apple dan T_T

 

Het klopt dat het naadloos werkt, mits je andere apple producten hebt ja. Wij hebben hier een Ipad2 en een NAS maar als ik even snel MKV wil streamen dan gaat dat voor geen meter terwijl dat op mijn android telefoon geen probleem is. De hardware is prachtig, het systeem ook maar iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ik zie de apple producten meer voor mensen die gemak willen en geen gezeur maar die wel het geld te besteden hebben (bijv. mijn ouders). Ik als student ga liever voor android omdat ik naar mijn mening meer waarde voor mijn geld krijg. Al met al denk ik dat in de toekomst de verschillen steeds kleiner worden en daarnaast komt Microsoft aan met toch wel leuke concepten. Zij hebben zo met de xbox, surface, win8 een mooi totaal plaatje wat nog wel eens interessant kan worden.

 

Je bedoelt eigenlijk dat je Android fijner vindt omdat je daarmee makkelijker je cheapskate illegale MKV's kunt afspelen. Ik snap m. :-)

 

Dat heeft niks met cheap te maken. Ik betaal nu ook maandelijks om te downloaden via usenet. Datzelfde geld steek ik met liefde in legale alternatieven maar dan moeten die er wel zijn en van een bepaald niveau zijn. Als ze in Nederland net zo ver zouden zijn als in America dan was het geen probleem.

 

@drnknmnky

Heb je VLC geprobeerd?

 

@0xd020

Ik speel ook illegale MKV's af op me iphone :) ik betaal zometeen toch extra belasting over alle electronica enz. om de entertainment industrie te compenseren dus ik zie dat als een soort vrijstelling :D

 

Maar jij bent dan ook 14 jaar, dan snap ik het wel weer.

 

Precies. 14 jarigen kun je tegenwoordig makkelijk herkennen. Die kregen les van een pabo juf die het verschil tussen me en mijn niet meer snapt.

 

Nieuwsbrief