Apple kondigt iPhone 4S aan
Nieuws

Apple kondigt iPhone 4S aan

dinsdag 04 oktober 2011 20:30

Met een snellere chip, betere camera en personal assistant zitten de verbeteringen vooral van binnen en in de cloud.

Het design van 's werelds populairste smartphone is onveranderd gebleven. De nieuwe iPhone 4S heeft wel een snellere A5-processor, die hem volgens Apple in gebruik twee keer sneller maakt dan zijn voorganger. De graphics werken zelfs zeven keer sneller. De 4S biedt bovendien hogere downloadsnelheden via 3G: 14,4 mbps in plaats van de eerdere 7,2.

De 4S heeft een ook betere camera: 8 megapixel in plaats van 5 in de iPhone 4. De beeldsensor is van achter verlicht zodat hij betere foto's bij weinig licht moet kunnen nemen. Apple belooft ook betere kleuren in foto's door een IR-filter. Video opnemen kan in de Full HD resolutie (1080p). Beeld van de 4S is met AirPlay ook weer te geven op grotere schermen, zoals tv's.

De nieuwe iPhone heeft ook een virtuele assistent met de naam Siri die werkt met spraakbediening. Stel de telefoon de vraag 'heb ik vandaag een regenjas nodig?' en je krijgt het antwoord te horen en het weerbericht te zien. Via spraakcommando's zijn allerlei telefoonfuncties te bedienen, zoals het instellen van wekkers, afspraken, herinneringen of het opvragen van routebeschrijvingen. Siri kan ook binnengekomen berichten voorlezen.

Siri is volgens iOS-manager Scott Forstall 'de coolste nieuwe functie van de iPhone 4S'. Apple voegt eveneens de mogelijkheid van het dicteren van tekst per spraak toe. Hoe langer je het systeem gebruikt, hoe nauwkeuriger de spraakherkenning moet worden. De dicteerfunctie werkt vooralsnog alleen met meegeleverde Apple-apps en is nog in 'beta'. Siri spreekt aanvankelijk alleen Engels, Frans en Duits en werkt alleen op de iPhone 4S.

De 4S is vanaf 28 oktober in Nederland verkrijgbaar in zwart en wit. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. In de VS, waar de verkoop start op 14 oktober, zijn de prijzen dezelfde als die nu voor de iPhone 4 gelden. De iPhone 4 blijft voorlopig verkrijgbaar in de 8 gb uitvoering en kost bij een tweejarig contract nog maar 99 dollar. De 3GS met 8 gb blijft ook in het portfolio en is bij een abonnement gratis.

iOS 5 is vanaf 12 oktober te downloaden voor de iPhone 4S, 4, 3GS, de iPad en de iPod Touch (generatie 4 en 5). Op dezelfde dag, volgende week woensdag, gaat ook opslagdienst iCloud van start. De eerste 5 gb opslag is gratis. Nieuw aangekondigd is de functie Find My Friends, waarmee je de locatie van vrienden kan volgen. De clouddienst voor muziek, iTunes Match, gaat pas eind van de maand live, vooralsnog alleen in de VS en gaat daar 25 dollar per jaar kosten.

Er was ook iPod nieuws. De Nano wordt goedkoper en de Touch is per 12 oktober ook verkrijgbaar in het wit. De iPod Classic kwam niet aan bod.

De presentatie in Apple's hoofdkantoor werd gedaan door de nieuwe ceo Tim Cook en andere managers. Steve Jobs, die onlangs terugtrad vanwege zijn gezondheid, kwam niet op het podium. Beleggers zijn teleurgesteld in de aankondigingen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Niet echt iets vernieuwends dus. Had er meer van gehoopt.

 

presentatie is nu nog bezig

 

Had er meer van verwacht.. Teleurstellend..

 

Ok, ik ga dus maar wachten op de iPhone 5. Ik had gehoopt dat ze de glazen achterkant zouden ditchen. En ach, mn 3gs is ook nog gewoon goed.

 

Helemaal eens. Ik had eigenlijk ook de iphone 5 verwacht. Waarschijnlijk zal deze pas eind dit jaar worden geïntroduceerd. Wel balen want ik moet mijn contract bij T-mobile weer verlengen.

Hopelijk laat de Iphone 5 niet al te lang op zich wachten anders zit ik 2 jaar opgescheept met een halfbakken produkt.

 

Volgens mij is vooral IOS5 interessant, ben benieuwd.

 

28 oktober in Nederland, wachten nog op officiele prijzen

 

 

Ai ai ai phone

 

Steve ziet er wel beter uit!

 

Niet vernieuwend? Ik vind assistent Siri behoorlijk vernieuwend!

 

Damn geen iPhone 5. Nu nog langer wachten op de 5 met m\'n 3g is ook niet echt een optie meer.

 

Wat een deceptie... Iphone 4ass the new old phone... Apple aandeel staat al 4% in de min...

 

die keursdaling heeft niets met deze aankondiging te maken.

 

Kan je nou Siri gebruiken op iPhone 4?

 

Dat heeft Apple nog niet gezegd! 

 

Aan de aandelenkoers te zien hadden er meer mensen iets beters van verwacht. Persoonlijk vind ik dat ze sinds de 3G niets nieuws meer hebben gebracht. Het heruitvinden van videochat onder de naam facetime of het sturen van kaarten is niet genoeg om de grootste presentaties doorte zetten.

 

Ha, inderdaad Apple staat nu -/- 5,13% op de beurs.....
Verwachtingen waren te hoog, en we kregen niet echt bijster veel extra iPhone, 15 maanden na de lancering van de 4.

Wat ik zo lees hier en daar, is Siri alleen beschikbaar voor de 4s, maar goed BGR zei ook dat de 5 er kwam....

Weet eigenlijk niet of ik nu die 4s wil, of toch maar ga wachten tot die 5 er ooit komt...

 

Ehmm... Voice actions? Waar ken ik dat ook alweer van?....... http://www.youtube.com/watch?v=gGbYVvU0Z5s (ge-upload 11-08-2010!..)

 

Voice actions in Android werkt ook nog niet in Nederlands..

 

weet niet wie hier een -1 op heeft gezet, maar ben wel erg benieuwd waarom. het is toch gewoon een constatering en niet een mening?

beetje raar...

 

Die Siri assistant is ook wel wat anders dan Voice actions / voice control (wat ook al vanaf de 3GS uit4SMhs 2009 in de iPhone zit)

 

Een kaartje verzenden, ja die was ik vergeten... Wat een onzin dat een bedrijf als apple daar geld mee wil verdienen, bestaan al tich kaarten apps. Te zielig...

 

Sorry Tonie, weet dat je de iPhone fan per uitstek bent, maar dit is wel een echte tussenpaus of niet? ze sluiten aan met telefoons die al maanden oud zijn ( Galaxy SII en HTC Sensation) toch behoorlijk teleurstellend

 

ik ben geen grote fan, wel een tevreden gebruiker. ben ook enthousiast over android trouwens. tussenpaus is het zeker en dat zie je al aan de naam ;)

 

Ik wacht nog een week.
Dan word de volgende Nexus gepresenteerd.

 

ok het lijkt erop dat een aantal mensen het niet helemaal snappen.\n\n1: nieuwe processor en grafische processor. Was de 4 zo lanzaam? Dus nu nog sneller. is de iphone 4 niet mooi ? Dat is een kwestie van smaak.\n\n2: Een nieuw ios. Dit is een mooie stap voorwaards. niet meer aansluiten aan de apple of pc.\n\n3:icloud, gratis 5 gb storage. voor ipad en iphone. uitwisselen wordt nog eenvoudiger\n\n4: cloud oplslag itunes voor 25 dollar per jaar al je muziek legaal\n\nDe cloud is de vernieuwing. De cloud is de toekomst. Zowel Apple en Amazon hebben dit tot kunst verheven. Samen met de snellere download mogelijkheden op de 4s en betere vatterij duur heeft apple een zeer goede positie voor de komende jaren.

 

Helemaal mee eens hierboven.... iPhone 4 is toch al een vet design!! Waarom veranderen als je daarmee nog steeds de trend kan zetten? inhoudelijk is de telefoon compleet nieuw... Als apple dit in een ander jasje had gedaan was iedereen ineens enthousiast... Als je ziet wat er allemaal voor nieuwe functies bijkomen... Ik zeg.. Kopen die 4s!!!!

En ach.. dan krijg je volgend jaar weer een nieuw design!! Maar elke keer als ik een iPhone 4 zie denk ik.. damnn dat blijft toch een mooi straks ontwerp!!

 

Jij typt zeker op de iPad (zo te lezen...)

"cloud opslag itunes voor 25 dollar per jaar al je muziek legaal"

Nee, dat is in Nederland nog lang niet beschikbaar, alleen USA

 

Helemaal mee eens hierboven.... iPhone 4 is toch al een vet design!! Waarom veranderen als je daarmee nog steeds de trend kan zetten? inhoudelijk is de telefoon compleet nieuw... Als apple dit in een ander jasje had gedaan was iedereen ineens enthousiast... Als je ziet wat er allemaal voor nieuwe functies bijkomen... Ik zeg.. Kopen die 4s!!!!

En ach.. dan krijg je volgend jaar weer een nieuw design!! Maar elke keer als ik een iPhone 4 zie denk ik.. damnn dat blijft toch een mooi straks ontwerp!!

 

iPhone 4 heeft ook de mooiste design waarom zal je het veranderen.

 

Apple is de enige die het zich kan permitteren om het oude design te blijven gebruiken. Ze hebben ook wel lef om dat te doen kun je zeggen want veel mensen snappen dat niet. Ik had eigenlijk ook wel wat nieuws verwacht, vooral omdat ik de 4 tamelijk groot en zwaar vind. De Galaxy S is bijvoorbeeld een flink stuk lichter en dat is toch echt wel een voordeel bij een mobieltje.

De spraakherkenning vind ik weinigzeggend (haha). Serieus. Leuk om met je vrienden te pochen of als je alleen in de auto zit. Maar in het openbaar ga je toch geen commando's aan je telefoon spreken?

Maar evengoed ga ik wel upgraden naar de 4GS. Biedt toch wel wat ik van een goede Smartphone anno 2011 verwacht.

 

Snap ook niet waarom ze het uiterlijk van de iPhone moeten veranderen. Toch het mooiste toestel op dit moment.

 

Wall Street en Twitter reageren met -1: 

"drawing a rare outburst of criticism and disappointment on the Internet"

http://www.reuters.com/article/2011/10/04/us-apple-iphone-idUSTRE7930HE20111004

 

Ik had toch wel gehoopt op een nieuw ontwerp en vooral op een groter scherm. Heb nu 3gs (super phone) maar stap wel over op galaxi S II

 

Ik vind de Galaxy S2 ook erg vet. Maar ja, het is Android...

Toch maar weer gewoon verder met de iPhone.

 

Die stembediening gaat natuurlijk veel verder dan voice actions. Dat had de iphone 3 allang, zo ook Nokia. Dit is echt dicteren. Een stuk ingewikkelder.
Airplay is natuurlijk ook erg goed, maar dat zat vast al op de iPhone 4.

 

AntennagateS?

 

Airplay werkte niet met zelf opgenomen video.. Wel via een omweg. Ga er van uit dat dat in iOS 5 verbeterd ook voor de iPhone 4. Ga het namelijk dan wel gebruiken icm mij Apple TV 2

 

Dat wordt de 3GS blijven gebruiken..

 

Tegengevallen? Omdat de echte opvolger van de iPhone 4 niet voldoet aan de media onzin van de laatste maanden?\nNu even praktisch, toch hardstikke mooi dat al de nieuwe ingebouwde technologie nog steeds op je oude uitbreidingen past? Tomtom in de auto past nog steeds in de houder, geen nieuwe inzet stukjes nodig om je nieuwe telefoon op je stereo aan te sluiten, zelfs je hoesje kun je nog gewoon blijven gebruiken.\nEn dan stiekum al die extra kracht verstopt acher het glas. Ach, sommigen zullen teleurgesteld zijn, dat is niet te voorkomen. Anderen zullen juist weer heel blij zijn. En ik? Mijn 3Gs doet het nog uitstekend dus ik heb geen reden om te vervangen. Maar als ik moet vervangen zou het zeer zeker zomaar een 4s kunnen zijn.

 

Heb een Groupon bon besteld (actie is al afgelopen).\nVoor 19€ een 120€ op nieuwe telefoon korting.\nDaar is mijn vrouw wel even blij mee dus.\nNu 28-10 naar de winkel...\n\n- Jos

 

vind het maar een lelijk ding. het is ook en een iphone 4 en een iphone 3gs die een beetje samengevoegt zijn. niet echt veel vernieuwing haha

 

Dus de iphone 4S met 1 jaar contract nemen .. En dan als er een 5 komt 2 jaar nemen aangezien dan al na 1 jaar dan er een 5S zal komen zonder veel veranderingen !!!

 

hahaha

iPhone4S = iPhone4 + "niets zeggende upgrades"

Dan snap je waarom de aandelen zakken. De geruchten machine heeft een beetje teveel zijn best gedaan en mensen zijn nu teleurgesteld.

 

Grappig, hoe iedereen maar weer verwacht dat een bedrijf als Apple elk jaar met een wereld-veranderend product op de markt komt. Dat is schier onmogelijk voor welk bedrijf dan ook met een klein product portfolio.

En wat zou de volgende iPhone, Galaxy of HTC moeten kunnen voordat het als vernieuwend de deur uitmag? In grote lijnen zijn alle smartphones op het moment een pot nat en doen min of meer het zelfde.

Kortom, het lukt Sony, Samsung, Apple, Windows en HTC geen van allen om ieder jaar met iets baanbrekends te komen. Hooguit eens in de zoveel jaar dan is er opeens een Walkman, een mobieltje, een GPS navsat, een digitale camera, een iPod, een iPhone of een iPad die ons digitale leven in een nieuwe richting stuurt.

 

Navsat?

 

Beste David,

Ik ben het met je eens, maar breng zo'n IPhone 4.1 dan met wat meer ingetogenheid ipv het hele marketingcircus weer van stal halen. Het geheel was weer doorspekt met opschepperige diagrammen en statistieken.

 

Maar hoe zit het dan met die k.t antenne? Is nog steeds r.k?

 

De antenne is verbeterd door het toepassen van twee antennes die automatisch schakelen tussen verzenden en ontvangen.

Bovendien kan het automatisch schakelen tussen GSM en CDMA netwerk, maar net daar over las ik iets minder goeds.

De <a href="http://www.iphone4sblog.nl/">iPhone 4S</a> antenne schendt namelijk een patent afkomstig uit 2007, die later is verkocht aan, jawel, Samsung. Krijgt nog een staartje.

 

De beurskoers van Apple daalt altijd na een aankondiging... De koers wordt flink opgegeven door speculatie en na de keynote probeert iedereen snel te cashen. En dan daalt de boel dus. En dat het "alleen" een 4s zou worden was al lang bekend. En zelfs die had nog uit mogen blijven. Zelfs de 3GS verkoopt nog sneller dan het best verkopende android toestel....

 

Pagina's

Nieuwsbrief