Apple test iPad van 8 inch
Nieuws

Apple test iPad van 8 inch

dinsdag 14 februari 2012 17:02

De geruchten dat Apple werkt aan een kleinere iPad steken weer de kop op. De mini-iPad zou een 8 inch scherm krijgen.

Dat melden anonieme medewerkers van enkele Aziatische toeleveranciers tegenover The Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant heeft Apple de leveranciers ontwerpen getoond voor een nieuw apparaat met een scherm van circa 8 inch. De vorig jaar gelanceerde iPad 2 heeft een scherm van 9,7 inch. Apple heeft AU Optronics uit Taiwan en LG Display uit Zuid-Korea gevraagd testschermen te maken.

The Wall Street Journal houdt nog wel een slag om de arm. ‘Apple, dat leveranciers voortdurend vraagt om nieuwe ontwerpen uit te testen, kan ervoor kiezen om niet door te gaan met het apparaat’, schrijft de krant. Apple wil, zoals gebruikelijk, geen commentaar geven op de geruchten.

Met een kleinere iPad wil Apple zijn grote marktaandeel op de tablet-markt veiligstellen, vermoeden analisten. ‘De 5,3-inch Galaxy Note van Samsung en Amazons 7-inch Kindle Fire hebben goed verkocht. Dat betekent dat consumenten een tablet willen die kleiner is dan de bestaande 9,7-inch iPad’, zegt analist Diana Wu tegenover The Wall Street Journal.

Zit jij ook op een kleinere iPad te wachten? Laat het weten in de reacties.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Nee, maar een wat meer pocketformaat lijkt me wel aantrekkelijk voor de echte forens.

 

Pocketformaat iPad heet iPod Touch...

 

Het is toch lastig om te bepalen wat het fijnst werkt met een smartphone/tablet. Als het kan wil ik één toestel voor zowel smartphone als tablet.

De Samsung note lijkt een goede kandidaat maar dan zit je wel met een TV tegen je hoofd en ik vraag mij af of het wel zo geweldig is met het lezen van e-books of PDFjes of natuurlijk filmpjes kijken.

Kan Bright niet eens uitzoeken welk formaat beide platforms zou kunnen vervangen tot één enkel toestel?

 

Denk niet dat dit storm zal lopen, Apple bekijkt meestal de zaken van bottom to top in plaats van andersom. Omdat mensen een kleiner scherm aanschaffen hoeft dit niet te betekenen dat zij een kleiner scherm willen. Samsungs' note is een telefoon en de Kindle wordt voor compleet andere doeleinden verkocht.

 

Na de ipad 1, de iPad 2, uiteindelijk een Asus EEE pad transformer prime ben ik weer terug bij af: de notebook. Ik heb nog geprobeerd Linux op de Asus te zetten, maar dat ging nog niet lekker. Enige dat ik nu mis is het IPS scherm.

Waarom deze stap: Apps. Eerst was ik bang dat ze het web zouden vermoorden: iedere website zijn eigen gated community in app-vorm. Maar langzaam begonnen ze zelf te sterven. Op mijn iPad 1 is ongeveer 40% van de geinstalleerde apps in middels niet meer functioneel. Crashen, dingen die niet meer werken, plaatjes die niet laden.

Vervolgend ging ik naar de site van de betreffende app. Wat verbaasd? Met HTML5 en CSS3 zijn veel van de sites inmiddels beter in de browser op de pad dan in App-vorm. Tja, en aangezien typen nog steeds ruk gaat op een Pad, ben ik maar overgestapt naar een simpel netbookje met linux en Firefox 10. Gewoon weer controle over wat sites terug mogen sturen, geen locatiegegeven die nog lekken, geen Google die overal in loopt te wroeten, en gewoon alle apps lekker ouderwets als website in een windows-8 tegeltjes menu (skin voor Firefox) vanuit de browser. Tablet = BIGFAIL.

En die mobiel: ach, die doet het sinds kort weer een hele week op een acculading: alles eraf, enkel nog bellen, foto's en filmpjes maken en mobiele hotspot voor die netbook spelen.

 

Nieuwsbrief