Apple's muziekcloud binnen paar weken rond
Nieuws

Apple's muziekcloud binnen paar weken rond

vrijdag 20 mei 2011 15:48

De start van de online muziekdienst in iTunes nadert, nu van de grote platenmaatschappijen alleen Universal nog akkoord moet gaan. 


Na jaren van berichten over stroeve onderhandelingen lijkt Apple's streaming muziekdienst nu nog maar een paar weken verwijderd van de lancering. Dat mag ook wel, want concurrenten Amazon en Google zijn onlangs ook al gestart met hun online muziekclouds. Amazon en Google hebben nog geen akkoord van alle grote platenlabels, terwijl Apple er nu drie van de grote vier aan boord heeft.

Apple tekende volgens Bloomberg deze week een deal met EMI, nadat het eerder ook overeenkomsten over de nieuwe muziekdienst sloot met Sony en Warner. Dat betekent dat alleen Universal nog groen licht moet geven. 

Uit uitgelekte patenten blijkt dat Apple in de nieuwe muziekdienst streamen combineert met opslag van kleine stukjes van liedjes op het geheugen van apparaten. Een mix dus van lokaal en 3G. Dat moet dataverkeer schelen, niet onbelangrijk gezien de strengere datalimieten bij providers. De aankondiging van de muziekdienst kan misschien al volgen tijdens de World Wide Developer’s Conference van Apple in juni.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

ik ben zeer benieuwd over hoe de verschillende diensten zich gaan onderscheiden. spotify heeft het in ieder geval goed gedaan als eerste

 

Ben benieuwd naar hun prijsstelling. als ze maar niet allemaal varianten gaan verzinnen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een flat fee voor alles afluisteren.

 

Zal hem niet worden. Wordt een clous dienst om je eigen muziek vanaf alle devices te kunnen afspelen, geen model ala spotify

 

Cloud

 

google music ripoff.

 

Aan Google music is niets te kopiëren. Het is helemaal niets.

 

Apple is volgens de geruchten al veel langer bezig dan Google. Alleen Apple is later klaar, omdat hun wel netjes licenties kopen. En omdat ze iets moois ervan maken, en geen onhandig iets zoals Google doet

 

Nieuwsbrief