Baan dankzij slimme volgactie op Twitter
Nieuws

Baan dankzij slimme volgactie op Twitter

vrijdag 01 juli 2011 16:20

Nederlands creatief team Bas en Daan hebben op een opvallende manier een baan gescoord.

Bas van de Poel en Daan van Dam zijn derdejaars Advertising-studenten aan de Willem de Kooning. Ze hebben al een mooi lijstje van bureaus op hun naam (en een bekend concept voor een Oranje-shirt), maar wilden meer. Je kunt dan natuurlijk een mailtje sturen naar de creatief directeur, spontaan langskomen met je map, of je creativiteit gebruiken in je zoektocht. Ze gebruikten het inzicht dat veel creatief directeuren op Twitter actief zijn (er zijn overigens nog steeds veel die het niet gebruiken, maar daar zal het team dan ook niet een goeie match mee zijn). 

Bas en Daan kregen een baan bij Boondoggle in Amsterdam met de inzet van vijf Twitter-profielen. Elk profiel had een andere avatar die samen het woord ‘Hire Us’ vormden. Ze hadden ontdekt dat rechts in je Twitter-profiel altijd de vijf laatste volgers worden getoond. Als ze dus heel snel achter elkaar, op de juiste volgorde, met hun vijf Twitter-profielen deze directeuren gingen volgen, kregen deze aan de rechterkant het woord ‘Hire Us’ te zien. Klikte je door op één van de avatars, dan kwam je op hun Twitterprofiel  waar ze kort hun portfolio in tweets lieten zien.

Reacties

Erg leuk gedaan...beetje gelijk aan die jongen die een baan scoorde bij Google door adwords in te zetten op naam van de Google managers :)

http://www.toptrouwen.nl

 

Heel tof!

 

Ik wist altijd al wel dat de redactie van bright dom was gezien het structurele spelling probleem, maar 5 profielen voor de woorden: hire us? Er gaat dan geen belletje rinkelen: hè dat zijn 6 letters..??

 

Bekijk 't filmpje nou eerst maar eens voordat je je virtuele muil open trekt.

Bovendien zijn het 6 letters en een spatie. Dus je slaat je eigen plank nog mis ook.

 

'Spellingprobleem' mag gerust aan elkaar.

 

Gelukkig klagen we niet over correcte interpunctie.

 

jouw hè moet worden uitgesproken als hé, neem ik aan?

 

H

 

I

 

R

 

E

 

-

 

M

 

E

 

Wie zegt dat ze per avatar maar 1 letter deden? Aangezien de laatste 5 volgers maar worden getoond. Daar hebben ze vast over nagedacht, dacht je niet?

 

Hulde!

 

Heel slim gedaan!
http://www.trouw-auto-huren.nl

 

Nieuwsbrief