Bij de snellaadpaal ben je in 20 minuten klaar
Nieuws

Bij de snellaadpaal ben je in 20 minuten klaar

maandag 07 mei 2012 15:36

Komende zomer introduceren een reeks Amerikaanse en Duitse autofabrikanten een universeel snellaadsysteem voor elektrische voertuigen.

De acceptatie van elektrische auto’s wordt tegengehouden door een reeks faktoren, waaronder de beperkte actieradius en het lange opladen. Audi, BMW, Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Porsche en Volkswagen willen daarom een gestandaardiseerde en universeel snellaadsysteem voor elektrische auto's introduceren. Het snellaadsysteem combineert de huidige, verschillende methodes van gelijkstroom of wisselstroom tot één oplaadaansluiting voor voertuigen in Amerika en Europa.

Via het nieuwe systeem kan een auto zowel thuis als via publieke oplaadstations in vijftien tot twintig minuten opgeladen worden. Door een universeel systeem aan te bieden hopen fabrikanten de kosten van zowel oplaadstations als elektrische voertuigen te drukken. Dat zou samen met de snellere laadtijd de acceptatie van elektrisch vervoer moeten versnellen.

Naast de genoemde fabrikanten ondersteunen ook de International Society van Automotive Engineers SAE en de Europese organisatie van Autofabrikanten ACEA het voorstel. ACEA wil dat alle elektrische auto's in 2017 van een standaard snellaadsysteem zijn voorzien. Aziatische autofabrikanten steunen de standaard nog niet. De eerste nieuwe oplaadstations komen eind 2012 beschikbaar, auto’s uitgerust met het snellaadsysteem volgen in 2013.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Waarom word er niet gewerkt aan accu wissel stations ? Zodat je bij een accustation je lege accu inwisseld voor een volle. Uiteraard met een gebruiksvriendelijk systeem ? 20 minuten wachten is nog steeds te lang

 

enig idee hoe veel accus er in zitten en wat dat allemaal weegt? elke keer een heftruck op een karretje mee moeten zeulen is ook niet economisch...

 

@lex van prooijen accus in de vloer van de auto. Lift in het wegdek onder auto bij wisselstation. Die automatisch de accus uit de vloer van auto haalt en wisselt. Kind kan de was doen.

 

Bespaard 20minuten per auto. Tel uit je winst

 

Nieuwsbrief