Bright Night

Bright Night over tech in het onderwijs

14 september 2017 00:01

Drie sprekers over de toekomst van educatie, de HoloLens en een live Uitpakparty.

Vanavond is onze 29e Bright Night in samenwerking met de Open Universiteit in de kelder van onze thuisbasis A Lab in Amsterdam. Het thema van deze gratis avond: tech in het onderwijs.

Met de toevoeging van Dieter Möckelmann van kennisplatform Like To Share is het sprekersprogramma compleet. Möckelmann zal de inleiding verzorgen over de impact van technologie op het onderwijs. Hij organiseert momenteel trouwens ook de Like To Share Awards voor educatieve startups.

Eye-tracking en AR

De Open Universiteit presenteert de twee andere sprekers: Halszka Jarodzka en Marcus Specht van het Welten Instituut van de OU. Jarodzka is gespecialiseerd in eye-tracking om leren te verbeteren. Specht, onder meer hoofd van de Learning Innovation Labs, neemt je mee over het gebruik van augmented reality in onderwijs. En ja, er zijn Hololensen aanwezig.

Uitpakparty

Na de pauze verzorgt David Lemereis de Bright Uitpakparty-gadgetshow met aansluitend een hands-on sessie voor het publiek. Hij heeft toffe educatieve tech bij zich maar ook andere nieuwe gear, zoals de nieuwe Samsung Galaxy Note 8.

De avond begint om 20:00, de deur gaat om 19:30 open en om 23:00 weer dicht. Entree is gratis maar de capaciteit is beperkt, dus kom op tijd voor een zitplek. Check ook de Bright Night-site voor meer informatie.