Bright Night #23: 3D mash-up stoel, houten cases en social poetry

Bright Night #23: 3D mash-up stoel, houten cases en social poetry

12-04-2013 15:00 Laatste update: 28-04-2018 12:30

Corrie Gerritsma

Op vrijdag 19 april presenteert Bright weer een boordevol programma in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Ontwerper Diederik Schneemann is op dit moment nog op de Meubelbeurs in Milaan waar hij zijn 3D-geprinte stoel Mash-up laat zien. De stoel is opgebouwd uit onderdelen van beroemde stoelen van onder andere Gerrit Rietveld en Charles & Ray Eames en roept nieuwe vragen op. Schneemann: "Ik steel, kopieer, stel samen." Is hij een dief of een designer? Willen we een Pirate Bay voor design? Van wie koop je eigenlijk een 3D-geprinte stoel: van de ontwerper, de 3D-tekenaar of de printshop?

Op 11 april werden de Spin Awards uitgereikt. Bright jureerde in de categorie 'Jong Talent.' De winnaars van deze categorie komen hun case op Bright Night presenteren. Om meer studenten naar het Poetry International festival te trekken, bedachten ze een manier om studenten er op social media op te wijzen dat ze zelf ook potentiële dichters zijn. Creatief talent!

Een houten case voor je iPhone of tablet ligt misschien niet direct voor de hand. Maar heb je een case van Miniot om je smartphone geschoven, dan merk je hoe prettig dat combineert met het kille aluminium en glas van de iPhone. Miniot, gehuisvest in het Noord-Hollandse Schagen, brak door met een houten smartcover voor de iPad 2. Peter Kolkman komt vertellen over zijn bedrijf en zijn ontwerpen. Hij neemt ze vast mee zodat je ze ook kan zien en voelen.

Meer over het programma maken we komende week bekend. Zet Bright Night in ieder geval vast in je agenda. Bright Night #23 is op vrijdag 19 april in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De zaal gaat open om 19.30, het programma start om 20.00. Toegang is gratis, dus neem gerust iemand mee. Houd updates over het programma in de gaten op bright.nl/brightnight.