Bright Report: Nintendo 3DS
Nieuws

Bright Report: Nintendo 3DS

vrijdag 21 januari 2011 16:13

De Nintendo 3DS werd groots aangekondigd in Nederland. David was erbij om hem te testen. Zonder bril.

camera: Miriam van 't Veer

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Gaat de 3d naar 2d slider erg gemakkelijk heen en weer, want dat lijkt mij tijdens het spelen dan zo te kunnen dat hij van 3d naar 2d gaat. En van het niet mogen laten zien van een aanstaande 3ds, tja het was waarschijnlijk toch niet echt te zien op de camera.

 

Gaat de 2d /3d slider gemakkellijk heen en weer? Want tijdens het spelen lijkt het me dan erg makkelijk om onbedoeld van 3d naar 2d te gaan (of andersom..). En dat jullie een aanstaande 3ds niet mochten laten zien, we hadden dan toch niet het 3d effect goed kunnen zien, maar bijv. Wel de interface van de 3ds.

 

het had net zo goed niet uitgezonden kunnen worden. benieuwd wat de mannen van game kings ermee doen.

 

Apple schijnt ongeveer hetzelfde te hebben voor de volgende generaties. Nintendo kan de portfolio-achterstand niet meer inhalen en spellen blijven gemiddeld 10x duurder dan bij Apple. En net als dat ze Sony uit hebben gelachen bij de PS hebben ze ook Apple uitgelachen om de iPod Touch. Daar zul je nooit fatsoenlijk een spel op kunnen spelen volgens Nintendo. Toch wens ik ze succes met gameboy versie 10.

 

reactie op de eerste reactie - als je zelf kids hebt, weet je dat ze echt allemaal Nintendo spelen. Grootste concurrent is niet Apple, maar eenvoudige mobiele telefoons, die ze ook allemaal op steeds jongere leeftijd krijgen. Die PlayStation/mobiel is een leuk idee, maar wat Nintendo nu echt moet doen is een DS Smartphone maken.

 

Hoe kan een telefoon nu een concurrent zijn voor een handheld gameconsole? Telefoons zitten spelletjes op die even leuk zijn, maar denk dat de PsP de enige concurrent is.

 

iPod touch (en dùs ook iPhone) zijn concurrent van de Nintendo (3)DS en de PSP, want als je de spelletjes vergelijkt zie je dat de kwaliteit van die op de iPod touch en met name de Nintendo DS niet zo verschilt.
Qua verkoopcijfers is de top3 als volgt

1) Nintendo DS (ook DSi en DS lite)
2) iOS-apparaten
3) Sony PSP
Alle iPhone-bezitters (en natuurlijk ook Android-gebruikers) zullen (zeker bij de betere Android-telefoons) vaak niet ook nog eens geld uitgeven aan zo'n saai apparaat, waar je nog schijfjes in moet prikken om te kunnen spelen!!

Dat je trouwens telefoon zegt is een beetje raar: de minst gebruikte functie op SMARTPHONES is de telefoon-functie. En er zijn al 10.000.000 apps gedownload, waarvan een groot percentage spelletjes zal zijn :p

 

iOS apparaten is voor casual gaming en voldoen (nog) niet voor mij als fanatieke gamer. De DS zit nog steeds toekomst in maar zoals vaak is het afhankelijk van de games.

 

Er staat hier een L'Oreal advertentie die de weergave van deze Tab in mijn browser compleet onmogelijk maakt.
Niets reageert nog.

 

Prijs is trouwens 249 euro bij een pre-order van de <a href="http://www.nintendo3dsprijs.nl">Nintendo 3DS</a>.

 

Nieuwsbrief