De beste laptops

De beste laptops

26-03-2018 22:34 Laatste update: 03-05-2018 17:40

De laptop is de spil van menig werkend of schoolgaand leven. We kozen de beste Windows-laptop, MacBook en Chromebook.

Bij Bright worden wij doorlopend gevraagd naar onze favoriete smartphone, laptop, koptelefoon, wifi-router, noem maar op. Daar wilden we al heel lang iets mee doen en dat is Bright Stuff geworden. Een koopgids waar je doorlopend de beste producten in de meest essentiële categorieën vindt. De krenten uit de pap die we iedereen aanraden. Producten die we hebben getest of zelf gebruiken omdat ze de beste in hun soort zijn.

Per categorie raden we na een strenge voorselectie op basis van onze kennis van de markt slechts drie producten aan. Alleen de allerbeste dus. Prestatie, prijs, design, Nederlandse ondersteuning, alles is in die selectie meegewogen. Bij de ene categorie houden we extra rekening met prijsklassen, bij een andere met besturingssystemen. De koopgids zal voortdurend worden bijgewerkt. Verschijnt er een nieuw product in een van onze categorieën die een plek in de gids opeist, dan volgt er een update. Per product lees je een beknopte toelichting, lichten we de plussen en minnen uit en kun je een fijne productvideo bekijken.

De beste laptops

Een goede laptop kan je werk- of schooldag maken of breken. Een goede laptop moet werkpaard zijn, draagbaar maar toch krachtig, en er mooi uitzien. Werken op een lelijke laptop inspireert immers niet. Wij zijn uitgekomen op deze drie laptops, voor elk wat wils:

» Apple MacBook Pro :: De 13 inch versie is de beste allround Mac.

» Microsoft Surface Laptop :: De mooiste Windows-laptop.

» Asus Flip C302 :: De enige Chromebook die we kunnen aanraden.

Klik op de producten voor de toelichting en de video.

Voor deze lijst hebben we tal van laptops overwogen. Qua Chromebooks waren we er snel uit: het gros is van piepend plastic, met een zweem van 'goedkoop is duurkoop'. Bij Windows-laptops zijn de verschillen klein. De Surface Laptop wint het wat ons betreft van andere topspelers, zoals de HP Spectre x360 en Dell XPS 13. Deels op design: de Spectre heeft glimmend gouden details en de Dell oogt als, nou ja, een Dell, en is in vergelijkbare configuratie bovendien duurder. Bij de MacBooks was het een kwestie van wegstrepen: de Air is te oud, de 12 inch MacBook niet veelzijdig genoeg en de duurdere en grotere Pro's bieden voor de doorsnee gebruiker nauwelijks meer.

Houd Bright Stuff in de gaten voor meer producten die wij aanraden.