Bright Stuff: Nike React Vapor Street Flyknit
Sneakers

Bright Stuff: Nike React Vapor Street Flyknit

22-06-2018 18:14 Laatste update: 02-07-2018 21:11

Dit is de lifestyle-versie voor dagelijks gebruik van de hardloopschoen die nét niet de 2 uur barrière voor de marathon slechtte.

De React Vapor Street Flyknit. Over elk van die stijlen en technologieën in de naam kun je een apart boek schrijven. Handiger om te onthouden is dat de 'Vapor Street' de lifestyle-versie is van de beroemde Zoom Vaporfly Elite hardloopschoen die net niet de barrière van 2 uur voor de marathon wist te slechten. Maar dan alleen qua silhouet. De zooltechnologie in de Vapor Street is namelijk een andere.

Waar de Zoom Vaporfly Elite is uitgerust met een ZoomX-zool, daar heeft de Vapor Street een dikke React-zool, de technologie die eerder dit jaar door Nike werd geïntroduceerd in de Epic React. Ook heeft de Elite een dunne, voorgevormde carbon plaat in de zool, die je als het ware een extra zetje naar voren geeft tijdens het rennen. Zo’n plaat heeft de Vapor Street niet in zijn zool. Die mis je niet hoor, want React is al absurd comfortabel en bouncy.

De upper van de Vapor Street is gemaakt van Nike’s bekende flyknit-materiaal. Soepel, ademend en verrassend duurzaam. In de hiel zit extra padding voor stevigheid. Meest opvallende in het ontwerp van de Vapor Street is zonder twijfel de hoorn op de hiel. Die compenseert de smalle hiel van de schoen en brengt met mooie lijnen balans tussen het bredere voorstuk van de schoen en het smallere achterstuk.

De React Vapor Street Flyknit is een vederlichte sneaker met een uitgesproken uiterlijk die ongelofelijk comfortabel loopt en rent.

Check Bright Stuff voor alle andere producten die wij aanraden.

Ze worden getoond op The Elevator van Crealev uit Eindhoven: "We make things float."