Samsung-app verklapt komst nieuwe oordoppen
Oordoppen

Samsung-app verklapt komst nieuwe oordoppen

05-02-2020 11:28 Laatste update: 18:30

Een nieuwe iPhone-app van Samsung verklapt de komst van nieuwe draadloze oordoppen, die de Galaxy Buds van vorig jaar moeten opvolgen.

De komst van de nieuwe Galaxy Buds+ lekte al eens naar buiten, maar nu benoemt Samsung de oordoppen expliciet in een nieuwe app voor iPhones. Dat bevestigt meteen ook een belangrijk detail: de nieuwe oordoppen werken niet alleen met Android-telefoons, maar ook met iOS. 

Volgens eerdere geruchten hebben de Buds+ geen ruisonderdrukking, maar ze houden het wel 12 uur lang vol op een opgeladen accu. Dat is dubbel de batterijduur van de eerste Galaxy Buds.

Techjournalist Evan Blass heeft op Twitter ook de specificaties van de nieuwe oordoppen gelekt. Daaruit blijkt dat de Buds+ twee microfoons bevatten en ook iets zwaarder zijn dan de voorganger. Voor gebruik van de dopjes heb je minstens Android 5 of een iPhone 7 met iOS 10 nodig.

Samsung-event op 11 februari

Vermoedelijk horen we al snel meer over de Galaxy Buds+. Op 11 februari organiseert de Koreaanse telefoonmaker een evenement, waarop waarschijnlijk ook de Galaxy S20 en opvouwtelefoon Galaxy Z Fold worden gepresenteerd.

Drie AirPods-alternatieven getest:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's