Bright wordt tech platform van nieuwe RTL Z
Nieuws

Bright wordt tech platform van nieuwe RTL Z

woensdag 22 april 2015 17:02

Groot nieuws: Bright is overgenomen door RTL Z. Onze hoofdredacteur Erwin heeft de ins en outs.

Na een traject van ruim een half jaar ben ik verheugd om mee te kunnen delen dat Bright is overgenomen door RTL Z. Dat is geweldig nieuws. Alles wat je van Bright kent blijft, er komen alleen maar mooie dingen bij, waarover zo meteen meer.

Bright is overgenomen om bij RTL het tech platform te worden van het nieuwe RTL Z. In september groeit Z uit naar een volwaardige zender naast RTL 4, 5, 7 en 8. Het nieuwe Z is straks gericht op iedereen met een ondernemende geest en een verlangen naar vooruitgang. Er komt meer ruimte voor innovatie, technologie en lifestyle. En dat op televisie, digitaal en events. Dat sprak mij als hoofdredacteur vol van vernieuwing nog het meeste aan: Bright wordt een bouwsteen van iets heel nieuws dat dadelijk uniek is in Nederland.

Wat kun je van Bright allemaal verwachten?

Onze nieuwssite Bright.nl krijgt deze zomer zijn langverwachte verbouwing. De mobiele apps gaan in die make-over mee. Er staan bovendien Bright-apps gepland voor de Apple Watch en Android Wear. Gaan we je allemaal over op de hoogte houden. Naast Bright.nl gaan wij ook het leeuwendeel van het technieuws verzorgen bij RTLZ.nl.

Het techfest Bright Day. We organiseerden er tot nu toe twee per jaar. Dat wordt vanaf nu één groot jaarlijks techfestival waarop we all-out gaan. De eerstvolgende, vijfde editie vindt plaats op 20 en 21 november, in de Gashouder op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam. Wordt te gek. Terug van weggeweest trouwens is Bright Night. Hiermee willen we meer het land in. Begin juni zijn we in Eindhoven tijdens de Dutch Technology Week, waarover later deze week meer.

Op de set van de Bright TV pilot-opnames. Vanaf september op RTL Z met Merijn Doggen, Erwin van der Zande en andere Bright-gezichten.

Kers op de taart is het Bright tv-programma dat we momenteel ontwikkelen voor RTL Z. Het is hoog tijd dat er een volwassen programma op de Nederlandse televisie komt over tech. Merijn Doggen en ondergetekende worden de vaste gezichten en ook de Uitpakparty met David Lemereis zal wekelijks van de partij zijn in het programma. Het timeslot wordt later deze zomer aangekondigd. Bright-volgers krijgen uiteraard een sneak peek.

Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage met verdieping over vernieuwing, gaat onveranderd door. We hopen zo snel mogelijk naar een wekelijkse verschijning te kunnen. De Bright Store blijft ook open. En wie weet keert Bright Magazine terug.

Er is weer zoveel mogelijk nu. The future looks bright!

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Yeah, congratz!

 
afbeelding van Dennis Ikink

Gefeliciteerd allen! Ben benieuwd wat jullie allemaal nog meer voor nieuws in petto hebben. Bright stuff!

 

Wat goed!

 

Gefeliciteerd (Y)

 

Tof!

 

Gefeliciteerd..!

Ik hoop dat jullie niet over een paar jaar aan de kant worden gezet door deze commerciële moloch.

Desalniettemin blijf ik jullie volgen en wens ik jullie veel geluk en succes.

 

Proficiat, loon naar werken!

 

netjes, gefeliciteerd!
nu hopen dat er ook een keer windows nieuws bij komt. wannt daar gebeurt nu ook veel met W10

 

Gefeliciteerd.
Mag het een onsje minder Apples?

Gemiddelde nieuwsbron: "Groot deel Japan vernietigd door nieuwe tsunami."

Bright: "35463 iPhones en iPads verdronken in stijlloze vloedgolf."

Dank reeds.

 

Gefeliciteerd. Hartstikke goed!
Maarrree.. Wat is een televisie?

 

Dat is waar de vertalingen van The Verge en Engadget worden voorgelezen.

 

Gefeliciteerd!

 

Feli. Goeie actie is dit geweest denk ik!

 

"Gefeliciteerd", tenminste.... Ik kan me voorstellen dat jullie commercieel gezien deze stap maken en gouden bergen in de horizon op zien glooien, maar ik zie het zelf tikkeltje anders in. Krijg hier toch beetje nare smaak van in de mond. Ten eerste kijk ik nooit naar zenders van RTL en al helemaal niet naar Z, wat ik daarvan ken en weet gaat het daar altijd over aandelen en geld... en als ik ergens me groen en geel aan erger is dat het wel. Zit die o zo foute Harry Mens daar ook niet? Anyways, snap ik dat jullie meer willen en kunnen, maar kan ook doorslaan. Plus het welbekende gevaar dat als de kijkcijfertjes tegenvallen of andere vage redenen jullie net zo makkelijk aan de kant gezet worden. Kortom, design en techniek beleef ik met gevoel en mijn gevoel zegt me het bovenstaande geschrevene.
Ik lees jullie dagelijks met veel plezier in de Bright iOS app en hoop niet al te veel te gaan merken van RTL Z en dat de app blijft bestaan, want steeds meer sites vindne het nodig om over te gaan naar responsive versies, omdat deze beter met alle apparaten overweg zouden moeten kunnen. MIJn ervaring is dat apps het fijnst werken.
Succes met alles, ik blijf van de partij zolang ik geen last heb RTL Z.

 

Ik snap wat je bedoelt met RTLZ enzo.
Echter zou ik mij niet zo druk maken.

Zelf geloof ik meer in de https://www.youtube.com/user/marquesbrownlee aanpak.
Zijn budget is de aanschaf van zijn camera en uren.
Super gedaan en geen "Oude stempel tv zender" nodigvoor productie.
Zo wil ik gadget verslagen zien, en 2 Miljoen subscribers met mij.

Maar suc6 Bright! En gefeliciteerd!

 
afbeelding van DirkDiggler

Ach ja, BRIGHT-TV is al eens eerder een experiment geweest. Herinner je nog de afleveringenreeks die ze gemaakt hebben voor de VPRO? 'In de ban van het ding' heette het. Ik denk dat ze een tech-onderdeel van RTL-Z prima kunnen invullen. Maar of er nog iemand zit te wachten op een soort wekelijks techprogramma? Die reeks van de VPRO stamt uit 2011. Tegenwoordig kijkt denk ik (zeker iedere tech-watcher) wel zijn content on-demand. Dus blijft BRIGHT.nl een prima plek. Ik gun BRIGHT zeker een groter platform. Dus hopelijk met meer budget meer content en vooral meer filmpjes! (David) ;-). Hopelijk blijven ze bij BRIGHT wel hun lekker nuchter stijl behouden. Dat bevalt nog steeds erg goed. GO-BRIGHT!

 

'In de ban van het ding' maakte Bright in 2008, niet 2011. http://www.bright.nl/indebanvanhetding

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Dank voor alle felicitaties!

@RvR: Dank voor je bezorgdheid. Ik zou echter even afwachten hoe het nieuwe RTL Z uitpakt. Ik heb wat meer zicht op de plannen en die zien er goed uit. Die van Bright TV in het bijzonder zijn nog volop in ontwikkeling, maar ik kan je beloven dat we er alles aan doen om iets bijzonders te brengen. Bright.nl en onze apps blijven overigens gewoon actief dus dat zit snor.

 

He Erwin e.a , gefeliciteerd , mooie doorontwikkeling, heb ook wel mijn twijfels bij de boys van Z. Maar alle vertrouwen in jullie keuzes en verheug me op de mooi dingen die gaan komen. Sc6

 

Klinkt goed, gefeliciteerd!

 

Het mooie van Bright zit 'm misschien soms ook wel in de "imperfecties" van het getoonde beeldmateriaal. Ik zie David z'n uitpakparties nog niet doen in een strak geregisseerde studio-omgeving, waar David in een drie delig pak zijn waren staat te reviewen.

Laat Bright gewoon Bright blijven: "Reviewen aan de keukentafel" is gewoon jullie sterke kant.

 

Ik heb geen TV, dus ik hoop dat al het beeldmateriaal gewoon via de app ook naar Youtubes wordt doorgelinkt?

 

Fantastisch nieuws! In de Ban van het Ding heb ik destijds erg van genoten. Het tv programma zal waarschijnlijk anders zijn dan dat, dus ben erg nieuwsgierig!
Voor de rest is het mooi dat RTL Z achter jullie staat. Ik ben benieuwd naar alle updatse. (Site/Apps)
De uitpakparties werken denk ik nog steeds het best in de oude vorm, maar dat zeg ik ook omdat ik dat gewend ben.
Succes met alles wat komen gaat!

 
afbeelding van Martain Spierings

Van harte gefeliciteerd, Erwin en team! Ik kijk uit naar dit vervolg.
Ik sluit me aan bij @Swen en @Meester; meer Microsoft (W10, Surface, Band) en minder Apple.

 

Nieuwsbrief