Cockpit: Merlin

donderdag 29 november 2007 15:42

De Merlin is een retro-futuristische auto van roestvrij staal, ontworpen door Marijn van der Poll.

Hij ging van de week voor het eerst de weg op, en Meike had de eer 'm te mogen besturen. Batman herself.

Ontwerper Marijn van der Poll werd gevraagd deel te nemen aan een ontwerpwedstrijd voor niche vehicles. Daarvoor bedacht hij de Merlin, een retro-futuristische auto van roestvrij staal. Qua uiterlijk heel bijzonder, maar wel veilig. Hij is apk-gekeurd en mag de weg op. Meike had de eer er voor de allereerste keer mee de weg op de gaan. Wat een geluid!

presentatie: Meike Huber :: camera: Leendert Mulder

De video's van Bright vind je ook in ons YouTube-kanaal en bij Nuvideo.nl.

Reacties

Maar, is het nu gewoon een Kever met een paar honderd kilo extra roestvrij staal erop? Naast dat het er uitziet als een gevallen baksteen is het natuurlijk super dat deze auto gebouwd is en mág rijden!
 
afbeelding van Erwin van der Zande
Superbak!
 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout
Kijk ook eens naar de auto's van John Körmeling (toevallig ook uit Eindhoven). Die maakt ze met Stirling motoren die rijden op lucht. Ook lelijk trouwens ;-)
 
Wat me op viel is dat dit ding zonder spiegels de weg op mag. Of zijn deze vervangen door camera's/monitoren?
 
De spiegels zaten er tijdens de keruing wel op, alleen Marijn (de bouwer) vond het niet mooi, dus haalt ie ze er bij gelegenheid af.
 
wat een wagen! maar wel koud met het nederlandse weer...
 
Je zelfbouw gezien, grappig, leuk ontwerp weet hoe zwaar het is het verwerken van RVS maar nu komt het de te naam stelling MERLIN vind ik niets er bestaat al een Engels merk MERLIN spoprtwagen ( in mijn bezit) die officieel de naam MERLIN draagt dus een andere naam zou voor jouw auto zal denk ik op zijn plaats zijn. intresse in de echte Merlin mail mij stuur ik een plaatje met vr groet ben
 

Nieuwsbrief