Crowdpleaser: nieuwe portemonnees
Creative Class

Crowdpleaser: nieuwe portemonnees

zondag 21 oktober 2012 12:35

Weg met die bobbel in je broek! Na de tv en de telefoon worden nu ook portemonnees steeds dunner.

Een dikke portemonnee staat voor rijkdom, maar ook voor ongemak. Want je geld heb je het liefste dichtbij je, maar met zo’n dikke leren kluis in je broekzak wordt het zitten onaangenaam. Daarom worden de portemonnees dunner, zonder dat dit ten koste moet gaan van het gemak. Dit is ook fijn voor de broekdragende vrouw, dan hoeft zij niet speciaal voor het geld een tasje mee te nemen en hoeft het briefgeld niet meer te verdwijnen in laars of bh.

Via crowdfunding worden er op dit moment vijf aangeboden, die allemaal weer een ander unieke extra hebben. Hou wel rekening met het nadeel dat sommige portemonnees zijn ontworpen voor dollars en dat met muntgeld weinig rekening is gehouden.

1. Slider
De kleinste uit de serie. Slider is gemaakt op creditcardformaat en is niet veel meer dan een hoesje voor je pasjes, het briefgeld vouw je ertussen. Met een elastieken schuifje zorg je ervoor dat de pasjes er niet uit kunnen vallen. Het biedt ruimte tot zo’n 10 pasjes. Vanaf 25 dollar. Met nog 10 dagen te gaan is het doel van 8500 dollar bijna gehaald.

2. Cobra Wallet
Dit roestvrijstalen doosje gaat effectief om met een grote hoeveelheid pasjes. Voor papieren geld is een kleine verborgen ruimte vrijgehouden. Extra toepassing is de portemonnee als houder voor je telefoon, al ziet dat er een beetje knullig uit. Vanaf 39 dollar. Met nog anderhalve dag te gaan is het doel van 30.000 dollar al 1,5 keer behaald.

3. CardNinja
Waarom een telefoon en een portemonnee als het ook samen kan? Deze buidel plak je achterop je telefoon en biedt ruimte aan ongeveer tien pasjes en wat briefgeld. Als je deze verliest ben je wel veel kwijt, je telefoon en je bankpasjes. Vanaf 20 dollar. Nog 13 dagen op de teller en bij Indiegogo hoeft het doel van 10.000 dollar niet te worden behaald.

4. Minimalist
De duurste maar wel de beste van de vijf. Aan de voorkant ruimte voor je belangrijkste pasjes, in het midden is een diep vak voor alle andere pasjes en aan de achterkant een elastische riem voor het briefgeld. Volledig gemaakt van leer en heerlijk dun. Vanaf 45 dollar. Met nog 12 dagen te gaan al meer dan vier keer het doel van 16500 dollar behaald.

5. Da Note
Een leren notitieboekje, pen en portemonnee in een. Maar hij is beslist de dikste uit het rijtje. En het ziet er allemaal een beetje gekunsteld uit. Dat blijkt ook uit de backers tot nu toe. Vanaf 30 dollar. Met nog 3 dagen te gaan en nog geen 15 procent behaald is het gedoemd te mislukken.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Een kleine algemeen weetje voor iedereen die een kleine portomonee wilt kopen: Let op voor wat voor valuta deze gemaakt zijn. Zelf maak ik gebruik van een Dosh haloween edition wallet en deze is gemaakt voor dollars. Uiteraard passen euro's wel, maar je moet deze wel telkens zo vouwen dat het past.

 

Telefoon en passen op elkaar. Altijd een goed idee...

"17-11-2010 - De Rabobank heeft een waarschuweing doen uitgaan voor de beschadiging van bankpassen door smartphones. Bankpassen zouden door diverse smartphones gedemagnetiseerd kunnen worden."

http://www.gsmhelpdesk.nl/read.php?id=5682

Gelukkig gaat het leeuwendeel van de transacties tegenwoordig via de chip.

 

Uiteindelijk wordt de dikte van een portemonnee bepaald door het aantal pasjes dat er in zit. En dat worden er steeds meer want elk zichzelf respecterende winkelketen heeft tegenwoordig een klantenkortongspas. Die kun je natuurlijk thuis laten, maar dan ben je een dief van je eigen portemonnee.

 

Gek genoeg worden de portemonnees van de hema en v&d steeds maar groter en dikker. Maar als je bereid bent je kleingeld op een andere manier af te handelen (in de broekzak en dan thuis in een potje) dan is de Mighty Wallet ook een mooie oplossing. Groeit desgewenst met je stapel pasjes mee, mocht je echt ook altijd die klantkortingspassen bij je willen dragen:

http://www.youtube.com/watch?v=5apcYVRQr7A

 

Je klantenpasjes verdwijnen toch allemaal in je phone? cardswith.me

 

Nieuwsbrief