Datacentra Apple vervuilen het meest
Nieuws

Datacentra Apple vervuilen het meest

woensdag 18 april 2012 16:53

Volgens Greenpeace is Apple momenteel het meest vervuilende it-bedrijf ter wereld. Google en Facebook doen het beter.

Greenpeace heeft uitgezocht waar de energie voor alle grote datacentra vandaan komt. Bij Apple blijkt die energie grotendeels door kolen- en kerncentrales te worden opgewekt, wat de milieu-organisatie uiteraard niet ziet zitten. Amazon en Microsoft zijn volgens Greenpeace een goede tweede en derde op dit gebied. Mede door de snelle groei van deze drie bedrijven hebben ze uiteindelijk een steeds grotere impact op het milieu volgens de activistische organisatie. 

Apple, clean my cloud! is de actie die een einde aan Apples milieuonvriendelijke energiegebruik moet maken. Maar de brief van Greenpeace is eveneens aan Amazon en Microsoft gericht. De milieuorganisatie prijst wel het drietal Google, Facebook en Yahoo. Zij zetten zich volgens Greenpeace wel voldoende in voor een schonere manier om de cloud in de lucht te houden.

Campagneleider Rolf Schipper benadrukt het belang van een schone cloud: “Als de cloud een land zou zijn, was het qua energieverbruik het vijfde land ter wereld. De it-bedrijven vormen daarom een onmisbare schakel in de transitie naar een schone en veilige energievoorziening." Men verwacht bovendien dat de hoeveelheid informatie in de cloud vervijfvoudigd is in 2020. Wil je weten hoe de in totaal veertien bedrijven het per geval doen? Zie de samenvatting (inclusief cijfers) van het onderzoek.

Reacties

Green peace heeft ook altijd wat te zeiken. Het hele menselijk bestaan is slecht voor het milieu.

 

Jammer dat je dan niet de reactie van Apple hier bij zet die zeggen dat dit onwaar is en dat de berekeningen van Greenpeace fout zijn.

 

Natuurlijk, Apple is een toffe peer, die zal haar fouten altijd netjes toegeven. Net als toen met de 'you're holding it wrong' Antenna-gate en het 'hang maar een paar netten neer' Foxconn debacle.

Of zou het toch zo zijn dat Apple eerst voldoende in de spotlights moet worden gezet eer ze hun fouten (halfbakken) oplossen?

 

Het is deels waar en onwaar. Apple is groot geworden en grootte qua groei en vorm kent z'n problematiek en uitdagingen. Op tal van gebieden. Zo idd ook door en onder mensen. Hun handelen, hebben en al het gebeuren wereldwijd. Alles heeft z'n invloed. En invloed weer de nodige gevolgen. ;)

 

Het is deels waar en onwaar. Apple is groot geworden en grootte qua groei en vorm kent z'n problematiek en uitdagingen. Op tal van gebieden. Zo idd ook door en onder mensen. Hun handelen, hebben en al het gebeuren wereldwijd. Alles heeft z'n invloed. En invloed weer de nodige gevolgen. ;)

 

Kan toch niet anders Apple heeft waarschijnlijk veel meer servers dan bv Microsoft. Waadoor ze meer energie verbruiken.

 

Laat ik je tot een nieuw woord introduceren: Relatief. Google heeft naar mijn weten ook wel iets meer servers staan dan Apple, maar die komen toch beter uit de rating. Rarara, hoe kan dit? Het gaat meer om efficiëntie, openheid en waar de energie vandaan komt. De hoeveelheid maakt verder niet heel veel uit.

 

Ik zal zo eens even naar de wc gaan. Dan vervuil ik enorm.

 

Wtfarno, dat is een foute conclusie. Apple leent zelfs servercapaciteit bij van Microsoft op het monent, haha.

 

where is Steve when you need one. "Pak de hologram!"

 

Nieuwsbrief