Datingsite voor letters
Nieuws

Datingsite voor letters

zaterdag 31 maart 2012 13:05

Kom erachter welke lettertypes goed bij elkaar passen met de vrolijke letterdatingsite.

Voor sommige mensen heeft een letter (en een lettertype) karakter als dat van mensen. De 'A' van Garamond is een statige man met een klein hartje, de 'V' van Verdana is de dikke roddeltante met nieuwsgierige oren, de 'o' en 'd' als huilerige tweeling van de familie Calibri met de 'c' van Comic Sans als het gehandicapte broertje.

Als letters gevoel zouden hebben, zou TypeConnection.com hun datingsite zijn. Op de komische website kun je kiezen uit vijf lettertypes die je wil laten daten. Als je er één gekozen hebt, kun je de strategie kiezen om de ware te vinden. Zoek je iemand die er op lijkt of die een gezamenlijk verleden heeft? De volgende stap laat je kiezen tussen drie kandidaten. Slecht één daarvan is de juiste keuze.

De website lijkt een grote grap, maar als je goed leest geeft de maker Aura Seltzer een hoop tips hoe je verschillende lettertypes in één document kunt laten matchen. Ook toont ze van elke succesvolle combinatie een folder of website waarop de lettertypes samengaan.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Website ziet er mooi uit. Veel aandacht in gestopt. Heb zelf een tijd geleden twee artikelen geschreven over lettertypes voor het web en hoe je deze goed kan combineren. Leek me leuk om hierbij te plaatsen voor de geïnteresseerden.

http://www.bzzen.com/2010/06/lettertypes-voor-het-web/
Over welke lettertypes direct geschikt zijn, in welke stijl deze passen en hoe je de stijl goed kan herkennen.

http://www.bzzen.com/2010/08/lettertypes-combineren/
Vervolg op het eerste artikel over welke font-stacks je kan combineren, en waar je moet letten op de combinaties.

Groetjes,
Bart

 

Nieuwsbrief