De bal die zuigt
Nieuws

De bal die zuigt

dinsdag 14 december 2010 08:51

Dust Ball is een prachtig vormgegeven rollende robotstofzuiger die obstakels makkelijk overwint.

Roomba is de best verkochte robotstofzuiger maar mooi is hij niet. Bovendien heeft hij veel moeite kamers vol obstakels zoals kabels en drempels. Die van mij loopt nogal eens vast op de horizontale stoelpootdelen van mijn luie stoel. Roomba is vooral geschikt voor opgeruimde huishoudens.

Dave Hakkens ontwierp een robuuste maar prachtig vormgegeven robotstofzuiger voor publieke ruimtes. De Dust Ball rolt al stofzuigend over de grond en heeft dankzij de bal vorm weinig moeite met obstakels zoals drempels en kabels. Zoals alle robot stofzuigers gaat hij als de accu bijna leeg is automatisch terug naar zijn nestje om zich op te laden. De Dust Ball gaat dan gloeien. De Dust Ball beweegt zich voort via een ‘motorbal’ die zich in de kern van de stofzuiger bevindt en om twee assen beweegt. Als hij in de weg rolt dan geef je hem een zachte schop en hij gaat in een andere richting zuigen.

Ik vind hem prachtig en de balvorm is natuurlijk perfect om over een drempel of een kabel te gaan maar de balvorm werkt natuurlijk ook tegen zich zelf. Onder stoelen en lage tafeltjes zul je de Dust Ball niet vinden en hij zal nog meer moeite hebben dan een Roomba om in de hoeken of langs de muur te stofzuigen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Die vind ik leuk!

 

Wat kost ie? Of is het slechts een concept!

 

Prijs?

 

Prijs/ En waar te koop?

 

heel vet

 

Ik geloof nooit dat zo'n ding beter zuigt dan mijn vrouw, maar het ziet er wel beter uit.

 

This sucks! Big time!

 

Cool! Maar waar blijft het opgezogen stof??

 

Kijk maar naar het filpje (via de link).
De bol kan uit elkaar en daar zit ie binnenin...

 

Moet wel een concept zijn, anders kost ie minstens €500.

 

Er is ook een filmpje van:
http://www.youtube.com/watch?v=IBcre6fVaWk

Op de site van de ontwerper ook dat hij voor openbare ruimtes is ontworpen. Alles is daar hoger en rolt lekekr door de ruimte heen

Topding!

 

Ik vind hem cool! Overigens heb ik roomba waar ik heel tevreden over ben.

 

Hoe goed doet ie de randjes en hoekjes. Daar ligt bij ons alle stof.

 

Hoe kom je met zo'n bal in de stoffige hoekjes?

 

whahaha doe mij maar een ballenzuigert

 

Nadeel van een bal is natuurlijk ook dat het oppervlak van contact erg klein is. Op het gerenderde filmpje ziet het er cool uit, maar of ie ook een beetje rap kan zuigen betwijfel ik.
Volgens mij is ie beter geschikt als prullen-opraper in een station of zo.

 

lol, in een station? dan zou ik dat ding oprapen

 

Wooooow das echt een vet ding! Goede vormgeving en werkt volgens mij ook wel fijn! Is ie al te koop? Weet iemand hoe dat nummer trouwens heet van het filmpje? Zijn site is btw ook wel vet vooral de breakdown en het wijnfles. Als het aan mij ligt is dit echt een vernieuwende ontwerper!!!!!!!!

 

De oplossing: een Roomba en Dust Ball die samenwerken...

 

op de website staat dat ie z'n 'gebruikte' lucht gebruikt om stof uit hoeken weg te blazen. (je weet wel, de warme lucht die uit je stofzuiger blaast). leuke oplossing voor de hoeken, hoewel ik vraagtekens heb bij hoe effectief dat is.

 

Waar ka je dit kopen en voor hoeveel?????

 

Nieuwsbrief