De vondsten van de Mode Marché
Nieuws

De vondsten van de Mode Marché

donderdag 12 april 2012 16:47

Wireframe sieraden, koopjes van modetalent: hier is het leukste van Mode Marché verzameld.

Op die druilerige Paaszondag was het in Rotterdam modekoopjes scoren geblazen. De grote zaal van het Nederlands Architectuurinstituut stond volgepakt met de tiende editie van Mode Marché.

Een flatterend jurkje van Marcha Huskes of een blikvanger van Monique Poolmans, een landschapsring van Zelda Beauchampet of een zilveren broodzakklemmetje van Martine Viergever: de stock sample sale biedt sinds 2006 kleding, accessoires, stoffen en monstercollecties van jonge én gevestigde modeontwerpers.

Leuke vondst waren de juweeltjes van Johanneke van Helden. City of Cubes heet een set sieraden die de stad weergeven. Een tweedimensionaal wireframe in messing beeldt een straatje met rijtjeshuizen, een bungalowwijkje, hoogbouw of vrijstaande villa uit. Alsof de ruimtelijke schets van de architect in edelmetaal is gegoten.

Mooi vind ik de halsketting Cube uit de serie Contact. Een regulier zilveren kettinkje is op zo'n manier verbonden aan kettinkjes van hetzelfde materiaal dat het op allerlei manieren te dragen valt. Als een meetkundig lijnenspel op je borst of rug, maar ook als een hemdje met ceintuur alsof het een kledingstuk is. Daarmee lijkt de rode draad van Van Helden gevonden: "In mijn ontwerp zit vaak wiskundigheid."

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief