Denen voeren vetbelasting in
Nieuws

Denen voeren vetbelasting in

maandag 03 oktober 2011 08:15

Denemarken is het eerste land ter wereld dat belasting heft op ongezonde vetten in levensmiddelen.

Sinds zaterdag betalen Denen aanzienlijk meer voor een pakje boter. Voor elke kilo verzadigd vet moet de consument 16 kronen (2,15 euro) vetbelasting betalen. Dat loopt aardig in de papieren. Een pakje boter is 0,35 euro duurder geworden en een kilo varkensgehakt 0,17 euro. De Deense overheid hoopt met de vetbelasting het snel groeiende probleem van obesitas onder controle te krijgen.

In de dagen voordat de nieuwe vetbelasting van kracht werd, liepen de Denen de winkels plat om nog snel voor de deadline ‘goedkoop’ pizza’s, olie, vlees en boter te scoren. De winkels die tonnen extra levensmiddelen hadden ingeslagen, konden de vraag nauwelijks aan en de schappen in menig winkel waren vaak leeg. De Deense kruideniers zijn tegen de nieuwe belasting, omdat het niet alleen de gemiddelde prijs van levensmiddelen met tien procent verhoogt maar vooral omdat het berekingen aanzienlijk complexer maakt.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Klinkt als een logische belasting

 

En dan ook direct gezonde produkten goedkoper naken

 

vet

 

Wat ik me afvraag: gaat die belasting dan ook in een potje waarvan de extra lasten van te dikke mensen worden betaald? Want dat is uiteindelijk het grote probleem: dat je als samenleving meebetaald aan het ongezonde gedrag van sommigen.
Ik hoop dat dit helpt, maar dan nog zul je te dikke mensen hebben.

 

Domme reacties plaatsen is ook ongezond, betaal jij ook meer belasting?

 

Vandaag of morgen leven wij in een heilstaat waarin je als individu zelf niet meer mag beslissen wat je eet of denkt, enge gedachten

 

Wie volgt?! VS? Dat zou wat zijn...in Denemarken ook sportscholen zonder lidsmaatschap, echter als je niet minimaal eens per week 2 uur komt, dan boete 100e. Sportschool krijgt subsibie trouwe sporters van verzekeraars! Geniaal

 

Wat als je aan het afvallen bent met het Atkins dieet. Dus wel vetten en eiwitten maar geen kolydraaten.
Op deze manier naait de overheid je keihard. Wil je afvallen betaal je er extra voor.

 

Goh die 10 ct extra op een burger zal de doorgewinterde met kwabben bezaaide fatass echt geen gehaktbal schelen, hij zal glunderend van achter zijn happy meal slanke mensen uitlachen die ook meebetalen aan zijn wangedrag. Revenge voor alle fatjokes! Die burger heeft nog nooit zo lekker gesmaakt!

 

Ik denk dat het werkt, mits de prijs van gezonde producten iets omlaag gaat.

 

Hongarije kende ook al een vettaks. Zie http://bit.ly/qDu9Wb.

 

laat die volslanke olifantjes maar meer voor hun verzekering betalen, nu betaalt straks iedereen mee aan de overwicht cultuur. accijns op de tabac treft ook enkel de gebruikers..

 

Dunne mensen leven langer, dus langer AOW ontvangen, pensioen ontvangen, verpleeghuis etc etc

 

Kolydraaten??? Hij betaald??? Wat een spelfouten allemaal.

 

Mm doe gelijk heffing op drank en bier ivm verkeers doden en gevonden, lever aandoeningen en andere ziektes

 

Ok

 

Nieuwsbrief