Designer jetpack voor trendy James Bond
Creative Class

Designer jetpack voor trendy James Bond

donderdag 24 januari 2013 17:02

Marc Newson ontwierp een jetpack zonder snoertjes, aluminium en leds, maar in stoer zwart met geel koolstofvezel.

Een beetje Bond wil tegenwoordig niet nerdy maar trendy voor de dag komen. Voor deze mensen is er een jetpack dat je in staat stelt te vliegen zonder snoertjes, aluminium en leds maar in stoer zwart met geel koolstofvezel.

De body jet pack draag je als een rugzak. Waarbij je wel een helm moet opzetten. Onder je ellebogen vind je twee armleuningen met elk een joystick. Met zoals het hoort een rode knop bovenop natuurlijk. Naast je schouders zitten de jets waarmee je 45 minuten tot een uur zou moeten kunnen vliegen. Het landingsgestel klapt in en uit wanneer het nodig is.

Het is de Australische ontwerper Marc Newson (ook een van de favoriete ontwerpers van G-star) die je deze vleugels geeft. Een kleine Franse fabrikant van aerospacecomponenten vroeg hem de draagbare jetpack vorm te geven.

Hoe dichtbij de werkelijkheid zijn we hier? Inderdaad, de jetpack is (nog) niet te koop. Tot nog toe vliegt Newson nog minder hoog dan de birdman hoax van Floris Kaayk. Mocht het zo ver komen, dan staat de jet pack direct in onze Bright store.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief