Deze Kinect kan je huissleutels vinden
Nieuws

Deze Kinect kan je huissleutels vinden

maandag 11 juni 2012 14:27

Kinect camera's om de lokatie van spullen zoals je telefoon, sleutels of zelfs bestek in de gaten te houden.

Ik kan niet zeggen dat ik vaak mijn bestek kwijt ben in huis, maar dat geldt niet voor mijn huissleutels en mijn afstandsbedieningen. Ik leg die kennelijk zonder nadenken op de meest vreemde plekken met als gevolg dat ik voortdurend op zoek ben naar die objecten. Een elektronische sleutelhanger is wellicht een oplossing voor mijn sleutels, maar niet voor mijn afstandsbedieningen. Wellicht hoeft dat in de toekomst ook niet meer. Amerikaanse wetenschappers werken aan 'Google voor je huis', waarmee je misplaatste objecten makkelijk kan terugvinden.

Het Kinsight systeem maakt gebruik van Kinect camera's verspreid over de kamers in het huis die jou en de spullen die je hanteert in de gaten houdt. Kinsight vergelijkt de vorm en de maat van de objecten zoals een sleutelbos met een database waarin je objecten hebt opgenomen. Het systeem houdt vervolgens in de gaten waar deze objecten naar toe gaan. Het kan dan ook onderscheid maken tussen bijvoorbeeld twee verschillende borden van dezelfde afmeting en kleur. Als het systeem namelijk opeens een bord in de keuken ziet dat lijkt op een bord in de huiskamer maar dat bord heeft zich niet verplaatst in de ruimte tussen de huiskamer en de keuken, dan is de kans groot dat het om een ander bord gaat.

In deze experimentele opstelling moet elk object nog handmatig toegevoegd worden aan de database, maar de wetenschappers willen een app ontwikkelen waarmee je snel je huissleutels en dergelijke aan het systeem kan toevoegen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief