Digitaal overhemd

Digitaal overhemd

13-10-2011 09:55 Laatste update: 28-04-2018 21:17

Ontwerp je eigen print op een overhemd op maat bij MadeMyShirt.

Streepjes, ruitjes, bloemetjes: overhemden zijn in vele dessins in de winkels te vinden. Is het toch nog niet jouw kleur of patroon of wil je zeker weten dat je uniek bent, dan kun je bij mademyshirt zelf een print ontwerpen.

Op de website van mademyshirt vind je een tool waarmee je uit een dessin in vier kleuren een oneindig aantal unieke patronen kunt toveren. Dat patroon wordt digitaal geprint op katoen. 'Voor massaproductie is digital printing nog niet interessant maar juist wel voor kleine wisselende collecties', zegt Cees Koole, de man achter mademyshirt.

'Bij deze inkjettechniek worden de stoffen voor deze hemden achter elkaar door gedrukt met groene stroom waarbij de inkt zeer effectief op het doek wordt gespoten, terwijl in reguliere verfbaden liters verf en water worden verspild.' Na betaling van 129 euro ontvang je binnen zes weken je unieke overhemd. Vanaf deze maand kun je een shirt ontwerpen en bestellen.

Cees Koole: 'Ik vind het erg interessant om mannen zelf iets te laten ontwerpen. We maken daardoor alleen dat waar iemand echt om vraagt. Ik denk dat mensen langer met deze kledingstukken tevreden blijven. Waar mademyshirt deze maand is gestart, heeft Koole vijf jaar ervaring. 'Vijf jaar geleden heb ik het mannenmodelabel maegpai opgericht met maatjasjes gemaakt van meubelstoffen die door Dutch Fashion Award-winnaar Monique van Heist zijn gemaakt. In eerste instantie ging de aandacht daarbij volledig uit naar de ietwat vreemde combinatie van interieurstoffen met mode.'

Maegpai? Dat staat voor de vogel magpie, die uit allerlei objecten de mooiste bij elkaar verzamelt, ongeacht wat anderen daarvan denken.

Over het indienen van een eigen foto als basis heeft Koole zijn bedenkingen: 'Ik weet niet of het bij dit merk past. Ik wil een zekere exclusiviteit uitstralen. Ik zou wel kunnen nadenken over andere themaplaatjes en kunstenaars vragen mooie afbeeldingen te maken. Kortom, ik ben ook nog in een beginfase en ik denk dat experimenteren geen kwaad kan. Dan pas weet je zeker of iets werkt.'