Door het Louvre met een 3DS als gids
Nieuws

Door het Louvre met een 3DS als gids

vrijdag 13 april 2012 15:37

Het Parijse Louvre heeft naast de standaard audiotour nu ook Nintendo 3DS'en die je als gids kunt gebruiken in het museum.

Nintendo-topman Shigeru Miyamoto kwam zelf het startschot geven voor de sinds deze week beschikbare 3DS-tour voor het Louvre. Hierbij dienen beide schermen van de Nintendo 3DS als extra informatiebron, waarbij het bovenste scherm gebruikmaakt van de 3D-capaciteiten en het onderste scherm makkelijk is te bedienen door de aanraakgevoeligheid.

Louvre-bezoekers kunnen bijvoorbeeld 3D-modellen bekijken van de aanwezige sculpturen en andere kunststukken, al vraag ik me dan weer af wat daar het precieze nut van is als je er zelf omheen kunt lopen. De speciale Louvre-3DS bevat ook een interactieve kaart met je exacte locatie op dat moment - geen overbodige luxe in een museum met 60.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte - en meer dan 700 audiocommentaren van onder anderen curators.

Momenteel kun je alleen de masterpieces-tour selecteren, maar het Louvre komt tevens met rondleidingen die op families en kinderen zijn gericht. Deze bevatten bijvoorbeeld quizjes en andere kleine spelletjes. Het Franse museum komt ook nog met 'adapted tours' voor mensen met een beperking. Volwassenen kunnen voor 5 euro een Louvre-3DS huren, kinderen voor 3.

Het Louvre biedt al wel geruime tijd extra informatie en rondleidingen via Android-smartphones en de iPhone of iPod touch. Hiervoor moet je simpelweg de benodigde app downloaden, die overigens enkele euro's kost op beide platformen. Maar dan heb je wel meteen een Louvre-database die je ook thuis kunt raadplegen.

Reacties

Leuk, op die manier kan je musea ook goed toegankelijk maken voor doven en slechthorenden :).

 

Nieuwsbrief