DRM muziek eindelijk van het slot

maandag 02 april 2007 15:10

Het is definitief geen 1 april grap.

EMI music lanceert als eerste label haar volledige digitale muziekrepertoire DRM-vrij en in hoge geluidskwaliteit. iTunes is de eerste online winkel die het zal verkopen. De kwaliteit van de audio wordt van 128-bit AAC naar 256 kbps AAC opgeschroefd. Het begin van het einde van DRM, maar je moet er wel voor betalen.

De DRM-vrije nummers kosten $1,29 en zijn 30 dollarcent duurder dan 'beschermde' songs. Alle reeds aangeschafte EMI iTunes Store muziek kan je voor 30 cent upgraden naar DRM-vrije nummers. Steve Jobs biedt andere labels dezelfde deal als EMI en hij verwacht dat ze snel volgen. Jobs verwacht dat voor het einde van het jaar 50 procent van de nummers in de iTunes store DRM-vrij zullen zijn. De Beatles komen echter nog niet online. Wanneer dan wel? 'Dat wil ik ook weten', zei Jobs zojuist tijdens het persevenement.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief