Duurtest: Hyundai i40 (oproep)
Nieuws

Duurtest: Hyundai i40 (oproep)

dinsdag 29 mei 2012 10:05

Vanaf volgende week rijden we een Hyundai i40. Maar voor we daaraan beginnen heeft Rutger je hulp nodig.

We reden tot nog toe volledig elektrisch (Leaf), range extended (Ampera) en ultrazuinig op benzine (Focus 1.0). Tijd dus voor een zuinige diesel. Naar aanleiding van het interview met Kia-designer Peter Schreyer vorig jaar zijn we de Koreanen wat gaan volgen en Hyundai zet met de i40 een knappe en zuinige A-label diesel op de markt. Zeker als je dat verschrikkelijke koelkastlogo weg denkt.

Daar hebben we jullie dan ook voor nodig. Designers van het Koninkrijk der Nederlanden: sta op! Redesign het Hyundai logo voor eeuwige glorie en roem (lees: geen euri op je bankrekening). Ontwerpers als Paul Kooi en Jan-Wessel Hovingh gingen je voor. Je inzending kan serieus of minder serieus zijn, maar als het een beetje in een blogpost past, plaatsen we je ontwerp. Ga ervan uit dat er bij Hyundai meegelezen zal worden. De deadline is 7 juni. Mail je inzending naar rutger@bright.nl.

We gaan het uiteraard niet alleen hebben over het logo van de auto. VW-eindbaas Martin Winterkorn schrok vorig jaar op de autobeurs in Frankfurt van de kwaliteit van de i30. Tot groot vermaak van iedereen die het filmpje zag.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Grapje zeker. Een normaal tarief voor een logo van dat formaat is 100.000 euro, en nog wat afkoop voor de rechten wellicht. Door een gerenommeerd ontwerper welteverstaan. Dat gezegd hebben, hier mijn bijdrage:

http://www.mobypicture.com/user/Oli4K/view/12901730

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Hé Oli4k, wat vraag je daar normaliter voor? ;)

 

Dit was ongeveer 1 minuut werk, inclusief op Mobypicture zetten. Dat zou dan bij een uurloon van €125 uitkomen op €2,08. Qua afkoop van het intellectueel eigendom dacht ik aan 1,25 eurocent per plaatsing van het logo. Ex btw natuurlijk. :-D

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Uiteraard. 

 

Nieuwsbrief