Eén bericht per jaar
Nieuws

Eén bericht per jaar

maandag 07 mei 2012 17:01

Wat schrijven mensen als ze maar één bericht per jaar mogen schrijven? Abonneer je op een nieuwe mailinglijst voor het antwoord.

Het wordt al het ‘anti-Twitter’ genoemd: het nieuwe project TheBestThingThisYear.com (TBTTY) laat deelnemers maar één keer per jaar een bericht insturen. Nadat je jouw bericht hebt ingestuurd, mag je 364 dagen lang niets meer plaatsen.

Het idee is dat mensen daardoor heel goed nadenken over wat ze met de wereld willen delen – een concept dat haaks staat op de berichtenincontinentie die we zo goed kennen van tal van andere mailinglijsten en sociale sites.

“Soms kunnen beperkingen inspirerend werken en tot grootse zaken leiden”, vertelt bedenker Dan Shapiro aan Geekwire.com. “Als je maar één kogel hebt, ga je goed mikken. Ik wil horen waar mensen trots op zijn en waarom.”

De mailinglijst, die in eerste instantie lijkt bedoeld voor Amerikaanse internetondernemers, is nog niet van start gegaan. Als het zover is, zal er dagelijks één bericht worden verstuurd.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief