Een e-reader voor een tientje
Nieuws

Een e-reader voor een tientje

woensdag 10 oktober 2012 13:48

Het Duitse Txtr komt met de Beagle, een e-reader die maar een tientje kost en toch over Bluetooth beschikt.

Op de Frankfurter Buchmesse heeft het Duitse bedrijf Txtr zijn spotgoedkope Beagle gepresenteerd. De e-reader met een klein 5 inch scherm en kost maar 9,90 euro. Hij werkt op aaa-batterijtjes waarmee het apparaat ruim een jaar kan blijven werken. Het apparaatje is maar 5 mm dun en weegt 128 gram. Het is daarmee volgens de fabrikant momenteel de lichtste e-reader.

De Beagle werkt met een eInk-scherm met een vrij lage resolutie (800x600) en maar acht grijswaarden, maar voor die prijs kan dat ook niet anders. Bijzonder is dat hij wel beschikt over Bluetooth, wat in niet veel e-readers zit. Via die draadloze verbinding zijn ebooks over te zetten vanaf onder meer mobieltjes of tablets met zijn Android-app. Maar een kabel zit er niet bij de Beagle. Txtr wil de Beagle ook gaan verkopen in samenwerking met nog onbekende telecommaatschappijen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief