Eindelijk: vijanden maken op Facebook
Nieuws

Eindelijk: vijanden maken op Facebook

woensdag 28 maart 2012 16:39

Volgens Facebook is de wereld overzichtelijk. Meer smaken dan ‘vind ik leuk’ zijn er niet. Een nieuwe app maakt het ook mogelijk ‘vijanden’ te maken.

EnemyGraph is een Facebook-applicatie die het mogelijk maakt om ook ‘vijanden’ te maken. Dat kunnen personen zijn (de oerconservatieve Republikein Rick Santorum gooit op dit moment hoge ogen), maar bijvoorbeeld ook Facebook-pagina’s. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je niets moet hebben van de nieuwe Facebook Timeline.

“De meeste sociale netwerken proberen mensen te verenigen op basis van voorkeuren: jij vindt een bepaalde band of sportteam leuk, ik vind ze ook leuk, dus we moeten vrienden worden. Maar mensen voelen zich ook verbonden door dingen die ze niet leuk vinden”, legt Dean Terry, initiatiefnemer van EnemyGraph en docent aan de University of Texas, uit.

Relaties in de echte wereld zijn volgens Terry veel gecompliceerder dan ‘vriend’ of ‘vind ik leuk’. Sociale netwerken moeten die gecompliceerde wereld beter tot uitdrukking brengen. Terry had liever een dislike-optie gemaakt, maar Facebook staat dat woord niet toe om te voorkomen dat ontwikkelaars een dislike-button ontwikkelen.

In plaats daarvan koos Terry voor de term ‘enemy’. “We gebruiken ‘vijand’ op dezelfde manier als Facebook ‘vriend’ gebruikt. Het betekent dat je ergens een probleem mee hebt”, vertelt hij aan The Chronicle of Higher Education. Zelf plaatste Terry onder meer de band Journey, Deepak Chopra en de kleur rood op zijn lijstje met vijanden.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Dislike zit er al op: remove friend.

Oh, en wanneer gaat Bright de inlog eens fixen?
Dus onder het artikel een reageer knop, die geeft een invulscherm met inlogvelden, en na plaats, automatisch retour naar het artikel graag.

Nu is het: begin te typen in het inlogvak. Wacht tot de pagina opnieuw geladen is (er komt namelijk een reload na de eerste letter die je typt). Vervolgens kom je op de startpagina. Opnieuw artikel om te reageren zoeken, en dan reactie plaatsen.... BIG FAIL.

 

Nieuwsbrief