Exclusieve supercar gewoon uit Den Haag
Nieuws

Exclusieve supercar gewoon uit Den Haag

dinsdag 08 mei 2012 12:37

Welke auto's worden er in Nederland gemaakt? Spyker, Donkervoort en eh...

Maak het lijstje maar af in de comments, maar veel zijn het er niet. Savage Rivale had ik in elk geval tot nog toe gemist. Met de wat ongelukkig gekozen naam Roadyacht verkoopt de Haagse automaker deze vierdeurs supercar. Op een autofeestje voor rijke mensen in Monaco werd de bolide enthousiast ontvangen. Naast de versie voor op de oprit is er ook eentje voor in de pitbox: de GTR. In 2,8 seconden rij je daarmee honderd en plankgas haal je 360 kilometer per uur.

Voor de chauvinisten onder u met veel zakgeld is er dus een bijzonder exclusieve optie. Er worden er slechts 69 van gemaakt, prijzen zijn nog niet bekend. Reken er op dat je ruim vier ton kwijt bent, want dat kost de straatversie al zonder btw en bpm. Laten we hopen dat Savage Rivale een tegenhanger wordt van het eigenzinnige maar succesvolle Koenigsegg en niet van de vele gestrande kleine sportautobouwers.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Reacties

Hoezo is RoadYacht een ongelukkig gekozen naam? Dit is een beest van een auto met veel ruimte en luxe en het lijkt mij daarom een prima naam.

Hoe hebben ze het voor elkaar gekregen om de auto op kenteken sa-vag-3 te krijgen? Ik dacht dat het in Nederland niet mogelijk is om dit soort dingen te doen.

 

Kenteken is geen probleem want dit kenteken bestaat niet ;-) (https://ovi.rdw.nl/default.aspx)

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Een jacht gaat niet hard en ligt niet zo strak in de bocht.

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Een jacht gaat niet hard en ligt niet zo strak in de bocht.

 

Om het lijstje even compleet te maken: Vencer een nieuw sportscar merk dat op het punt staat haar nieuwe auto te lanceren. voor meer info kijk op http://www.vencer.nl of http://www.facebook.com/vencercar

 

Erg cool als het ze lukt om er echt 69 te bouwen en verkopen. Van mij mogen ze wel een beetje een voorbeeld aan het Kraotische Rimac nemen en een dikke elektrische versie bouwen.

 

Nice

 

Nieuwsbrief