Facebook mikt op waarde van 100 miljard
Nieuws

Facebook mikt op waarde van 100 miljard

woensdag 30 november 2011 09:43

Facebook wil in het tweede kwartaal van volgend jaar naar de beurs. Het bedrijf mikt daarbij op een waardering van 100 miljard dollar.

Dat meldt The Wall Street Journal op gezag van anonieme ingewijden. Met een waardering van 100 miljard zou Facebook twee keer zoveel waard zijn als Hewlett-Packard. Facebook zou ongeveer 10 procent van de aandelen naar de beurs willen brengen, om daarmee 10 miljard dollar op te halen.

Facebook zou daarmee het vierde Amerikaanse bedrijf ooit kunnen worden dat bij een beursgang een dergelijk bedrag ophaalt. In het verleden slaagden alleen Visa, General Motors en AT&T Wireless erin om meer binnen te slepen. Ter vergelijking: Google haalde bij zijn beursgang in 2004 'maar' 1,9 miljard dollar op (de waardering van de zoekmachine bedroeg destijds 23 miljard dollar).

Er zijn nog wel wat beren op de weg. Zo is daar het onzekere economische klimaat dat het niet heel aantrekkelijk maakt om naar de beurs te gaan. Daarnaast bestaan er twijfels over de hoge waarderingen voor veel nieuwe internetbedrijven. Groupon, dat op 3 november 805 miljoen dollar ophaalde met zijn beursgang, verloor de afgelopen week bijvoorbeeld een flink deel van zijn waarde. In vijf dagen daalde het aandeel 42 procent.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Duur, voor een ongeleid projectiel dat 'niet beter weet'. En dan quote ik de heren en dames zelf: http://www.nrc.nl/tech/2011/11/19/facebook-we-weten-gewoon-niet-beter/

Je moet wel volslagen krankjorum zijn om in deze zijn aandelen Facebook te kopen.

 

Bizar dat er 100 miljard gewaardeerd word aan een bedrijf dat niet meer bestaat als de stroom uitvalt?!

 

Ik voorspel weer een hoop huilende zielepieten die in Facebook aandelen stappen nadat speculanten eerst de prijs van het aandeel heel snel naar een hoog niveau brengen.
Waarna de speculanten (professionele beleggers en de heer Zuckerberg himself) flink zullen verkopen en het aandeel omlaag stort.

Maar, dat is slechts mijn mening natuurlijk...

 

Zodra de beursgang voltooid is zal je ook een uittocht zien van de meest getalenteerde developers.
Net als bij Zynga zitten die enkel nog te wachten op het moment dat zijn hun aandelen kunnen verzilveren.
Daarna zal het enkel maar bergafwaarts gaan met de koers want over een paar jaar is de Facebook hype voorbij, net zoals we zagen by Myspace, Groupon, SecondLife, etc...

 

Mooi dat je bij bedrijven als linkedin en Groupon zulke klappen omlaag ziet. Bij Linkedn eerst nog hard omhoog trouwens, die staan waarschijnlijk weer rond de aanvankelijke prijs.

Toch zie je facebook op zoveel sites terugkomen:
http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_media/Facebook_en_de_vraag_van_1...
http://online-aandelenkopen.nl/aandelen-tips/aandelen-facebook-kopen/
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx

Daarom denk ik toch dat het aandeel wel weer ruim overtekend zal gaan worden.

 

Nieuwsbrief