Facebook overweegt waarschuwing bij uploaden kinderfoto's
Nieuws

Facebook overweegt waarschuwing bij uploaden kinderfoto's

vrijdag 13 november 2015 11:18

Facebook wil ouders in de toekomst gaan waarschuwen als ze foto's van hun kinderen met de buitenwereld willen delen.

Facebook zegt binnenkort te kunnen detecteren dat er kinderen staan op foto's die worden geĆ¼pload. Als die foto's openbaar worden gedeeld, zou Facebook gebruikers eerst willen vragen of ze wel zeker weten dat ze de foto openbaar willen maken, of dat ze de foto alleen met familie zouden willen delen. Die mogelijkheid oppert Facebook-manager Jay Parikh. Wanneer Facebook de waarschuwing wil invoeren, is nog niet bekend.

De Duitse politie riep ouders onlangs nog op te stoppen met het plaatsen van openbare foto's van hun kinderen op social media. Naast de oproep stond een afbeelding van een meisje met een rood kruis over haar hoofd en de tekst: "Ook ik heb een persoonlijke levenssfeer!"

Facebooks systemen kunnen dankzij kunstmatige intelligentie steeds beter herkennen wat er op foto's staat. Dagelijks worden er 2 miljard nieuwe foto's op Facebook geplaatst. De site wil de beeldherkenningstechniek ook gebruiken om aan blinden te melden wat er op foto's te zien is.

Duitse politie: stop met kinderfoto's op Facebook

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief