Film van de week: Transformers 3 *
Nieuws

Film van de week: Transformers 3 *

vrijdag 01 juli 2011 11:05

Het zomerseizoen start slap met Michael Bay's actiemasturbatie genaamd Transformers: Dark of the Moon. Een sell-out.

Na dik 2,5 uur voel ik me uitgewoond. Uitgewoond door een scifi-actiefilm die louter uit actie lijkt te bestaan en geen moeite doet een film te willen zijn. Transformers: Dark of the Moon is een formulefilm van de ergste soort. Krankzinnig veel kabaal, uitzonderlijk weinig wol. Nou kun je misschien ook niet veel verwachten van een film gebaseerd op een speelgoedlijn, maar dit derde deel maakt het wel heel bont.

De formule-ingredienten zijn hinderlijk doorzichtig: goede robots (Autobots), slechte robots (Decepticons), jongeman als onwaarschijnlijke held (Shia LaBeouf), Victoria's Secret model als babe (Rosie Huntington-Whiteley), een dreigende invasie en een sloot sponsors (Nokia, Lenovo, Cisco, Apple, Mercedes) die zelfs voor moderne standaarden irritant lang in beeld blijven in ruil voor hun geld. Commercieler dan deze film komen ze nauwelijks.

De screening in IMAX 3D die ik zag, normaal gesproken een audiovisueel feest, vergrootte in dit geval alleen maar de tekortkomingen. Het geluid met name is al oorverdovend in deze film en daar doet het IMAX geluidssysteem van 12.000 (!) Watt nog een schepje bovenop. M'n oren suisden achteraf alsof ik de hele avond naast de boxen had gestaan op een illegale houseparty waar decibelmeters bij de deur worden geweigerd.

Het zomerseizoen, traditioneel de periode voor spektakelfilms, veel actie en superhelden, begint slap met Transformers 3. Volgende week volgt Cars 2, naar verluidt de eerste wat zwakkere film van Pixar, over twee weken het allerlaatste slot van Harry Potter en als afsluiter in juli Captain America - allemaal ook in 3D te zien. Augustus gaat verder met Green Lantern, Super 8 van Abrams en Spielberg, Conan (uch) en Cowboys & Aliens. Er draaien ook gewone films hoor (hoewel, Mel Gibson met een bever), maar de blockbusters krijgen de komende weken ruim baan. Fijne vakantie!

Beoordeling: *

(* = fail ** = jammer *** = not bad **** = aanrader ***** = classic)

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

En toch ga ik hem vanavond in 3D in de bios kijken. Bij deze film ga ik puur voor de actie en animatie. Ik focus mij deze keer minder op het verhaal.

 

Cool man !

 

Wat een kak review, misschien is cars inderdaad een betere film voor jou! Lief zijn

 

Waarom ga je dan naar zo'n commerciele flutfilm toe? Deel 3 van een baggerconcept wordt echt niet beter.
Er zijn toch ook wel mooie films te vinden, films die wel een goede review kunnen gebruiken? Dan worden deze filmreviews ook wat positiever.

 

ik vind 1 ster wel heel ver gaan.Je hebt inderdaad gelijk als je zegt dat het alleen maar visueel spektakel is. ik zei zelf al dat de chemie tussen de hoofdrolspelers hetzelfde is als de chemie tussen een shoarmabroodje en een appel, want die is er niet.

toch nog 5/10, omdat het bij vlagen wel vermakelijk is.

 

Ehm? Is dit een review? Als je ook je commentaar van deel 1 en 2 er bij had vermeld hadden we nog kunnen weten of je gewoon niet van dit soort films houdt (en hadden we de review kunnen trashen) of je laat je niet lenen voor zo'n (p)review.

Een beetje inhoud mag toch wel, we zitten hier op Bright... niet op GeenStijl. Aka waardeloze post.

 

Wat een hoop pissige reacties op een review zeg. Vreemd dat mensen zo pissig raken van iemand zijn mening. Als je iemand bent die van special effects houdt en gewoon lekker die film wilt zien, ga gewoon lekker die film zien. Laat die jongen toch in zijn waarde.

 

Houd je niet van dit soort films, dan moet je niet gaan kijken. Laat staan een review schrijven.

 

Sorry jongens, maar als Je het niet eens bent met de recensent betekent dat niet dat de recensie zélf slecht is.

Speel de bal, niet de man.

 

Ik sta achter de recensie als echte film liefhebber kan je dit ook geen film meer noemen. Ik vond 1 wel leuk moet ik zeggen vond de acteurs ook wel goed maar nu wordt het echt heel slecht heb de recensie van de times ook gelezen en die vonden het Victoria secret model zo enorm slecht dat ze het opnamen voor Megan Fox :-p

 

Had liever Megan Fox nog een keer gezien, maar ik vind 1* idd wel wat karig, ik heb tot nu toe de transformers films lekkere films gevonden om voor de actie ed te kijken.

 

Van de Week T3 - Dark of the Moon in de Bioscoop gezien: Imax 3D
(Voorop gesteld; er zijn genoeg films die beter zijn, zeker op verhaal technisch gebied)

Wat verwachte (en wilde) ik;

* weinig verhaal (De aarde moet door de Autobots gered worden van de Decepticons)
* Hele mooie vrouw (Rosie Huntington-Whiteley)
* 2,5 uur lang SCIFI-ACTIE film
* De Mensheid die een bijrol in deze film hebben - nietig zijn t.o.v. de Autobots/ Decepticons)
* Overweldigende visueel content & geluid
* Wat flauwe grappen

Deze film leverde het allemaal!!
2,5uur hersensloos TOP vermaak - ik heb me geen minuut verveeld in de bios
Ik hoop dat T4 weer een visueel-'orgasme' opleverd ;-)
Gelukkig zijn er nog regisseurs die ondanks dat ze door alle 'film recensenten' de grond in geboord worden gewoon doorgaan!

zie ook: http://www.nu.nl/filmrecensies/2552095/transformers-dark-of-the-moon--mi...
http://www.imdb.com/title/tt1399103/

 

Ik ben net thuis van een avondje bios.
Film: Transformers - Dark of the moon.
één woord, TOPVERMAAK!
Negeer deze waardeloze shittie recensie mensen want de persoon die hem schreef heeft volgens mij een andere film gezien...
Blown away door deze film en ik vraag me af,
Hoe rent die chick zo hard op die hoge hakken?:O

 

Nieuwsbrief