Game van de week: Minecraft
Game van de Week

Game van de week: Minecraft

dinsdag 05 oktober 2010 12:55

Minecraft draait om blokjes weghakken en terugleggen. Een game waarvoor je moet oppassen.

Minecraft is totaal anders dan de games die de meeste media-aandacht krijgen en toch staat het de laatste tijd enorm in de belangstelling. Tegelijk zijn er overeenkomsten. Minecraft is namelijk de puurste sandbox game die je ooit zal spelen. Je bent vrij om jezelf als een kind in een zandbak te vermaken met bouwsels van het al aanwezige zand. Dat dit zand in Minecraft ‘hout’ en ‘kolen’ heet, doet daar niets aan af; het zorgt juist voor meer dynamiek. Ooit geprobeerd om met zand een ladder te maken? Lukte niet? Met Minecraft-hout is het mogelijk. Net zoals een pikhouweel tot de mogelijkheden behoort. En een schep. En een huis.

Opvallend: Eigenlijk moet je Minecraft vermijden. Eigenlijk moet je vergeten dat dit artikel geschreven is, dat de game überhaupt bestaat. Je zal er namelijk aan onderdoor gaan. Je zal je vriend(in) kwijtraken, je zal je baan verliezen, je zal je kat zien vermageren en uiteindelijk sterven. En jij zit daar achter je computer grondstoffen te verzamelen. Virtuele grondstoffen, for God’s sake. Noem het heroïne, opium, nicotine en denk alleen aan Minecraft in combinatie met die woorden. Misschien houdt dat je tegen de game ooit te proberen. Minecraft is verslavend, en daar mag je in dit geval best bang van worden.

Platform: Windows, Mac, Linux (link)
Prijs: € 9,95


De game van de week wordt geselecteerd door Bashers.nl, het journalistieke platform voor gamers die verder kijken.

Reacties

Ik las even het stukje want ik zag minecraft in de titel, maar nu ga ik weer verder werken aan mijn waterglijbaan :P

 

En ik moet die grot naast mijn 3e huis nog verkennen

 

Hè watte??? Druk bezig met die paar laatste wolkenkrabbers voor mijn stad.

 

NEE HEAH! AAAARGH! Help! Iedereen op mijn school zit al te minecraften! *met grote boog omheen loopt*

 

*leest header en gaat weer verder met minen in mijn lava tunnel*

 

Ik als volwassen kerel ben verslaafd en verwaarloos sinds aanschaf een week geleden mijn werk, mijzelf en mijn meisje. Wow wat een game

 

Voor de mensen die net beginnen met het spel kan het nogal onduidelijk zijn wat de bedoeling is. Ga daarom ff naar YouTube en zoek naar minecraft. Er zijn een paar hele goede tutorials daar te vinden.

 

Gewoon helemaal niet beginnen...

 

Ik ging de grot langs mijn huis verkennen en vond een kleine opening in de muur. Die kwam weer bij een andere grot waar ik naar beneden viel.
Ik ben 45 minuten bezig geweest om boven te komen (wel diamand en goud gevonden).

Wel jammer dat mijn huiswerk nu niet af is.

 

@Luccyboy:

Altijd zorgen dat je hout en een toolbox bij hebt zodat je afgezien van gereedschap ook ladders en dergelijke kunt maken. :-)

On-topic: Wat een heerlijk spel. Een combinatie van Lego, SimCity en Rollercoaster Tycoon. De graphics vind ik ook een fantastische keuze, heeft absolute meerwaarde.

Voor beginners: zoek gebruiker SeaNanners op op YouTube en kijk z'n Minecraft episodes met live commentaar. Beginnen bij de eerste en you're good to goooo!

 

En bedankt nog he? *kwijl*

 

Minecraft... hoe vaak ben ik er al boos op geworden? (rotcreepers)

 

Ik vind het een heel rustgevend spel. Ben er zelf ook verslaafd aan geraakt omdat je toch steeds wat meer en nieuws wilt bouwen.

 

Nieuwsbrief