Google bestraft zichzelf
Nieuws

Google bestraft zichzelf

woensdag 04 januari 2012 10:04

Google ligt onder vuur omdat het zijn eigen regels zou overtreden. Het resultaat: de zoekgigant geeft zijn Chrome-site een lagere PageRank.

Het betalen voor links naar een website met als doel om de zoekresultaten van Google te manipuleren, is niet toegestaan. Zegt Google zelf. Het was dus wel een beetje pijnlijk toen eerder deze week uitkwam dat er redelijk wat door Google gesponsorde pagina’s blijken te bestaan met een link naar de downloadpagina van Chrome, de browser van Google.

Een blunder van Google? Het zoekbedrijf ontkent dat het toestemming heeft gegeven voor de campagne, maar gaat desondanks diep door het stof. ‘We denken dat er voor Google een hogere standaard geldt. Daarom hebben we hardere maatregelen tegen onszelf getroffen dan we zouden doen tegen een willekeurige andere site.’

Die maatregelen bestaan eruit dat de PageRank voor de Chrome-site voor ten minste zestig dagen wordt verlaagd. Dat betekent dat de Chrome-site minder hoog scoort in de zoekresultaten van Google. Wie nu bijvoorbeeld op ‘browser’, ‘internet browser’ of ‘web browser’ zoekt, moet eerst diverse pagina’s met zoekresultaten doorklikken om bij een link naar de Chrome-site uit te komen. Voorheen stond Chrome direct op de eerste pagina met zoekresultaten.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

De bedoeling is lijkt mij iedereen gaat nu kijken en er staan andere onderwerpen van Google. Dus nog groter worden ze

 

Lastig typen op een iphone...
Je bedoeld waarschijnlijk dat ze door dit te melden meer hits krijgen op deze pagina, omdat iedereen wil kijken hoe het zit.

Het lijkt inderdaad een goede marketingstrategie. Beter dan roepen dat iets "gelekt" is, want dat is behoorlijk 2011.

 

@vorige: en nu in begrijpelijk Nederlands graag.

 

iPhones typen lastig

 

Dat geeft te denken over alle andere zoekresultaten.

 

Lezen op de iphone is blijkbaar ook lastig.

 

Ik denk dat de eerste reactie door Yoda is getypt

 

Inderdaad; Yoda heeft natuurlijk wel gewoon netjes een iPhone.

 

Goeie zaak

 

Nieuwsbrief