Google bijna klaar voor muziekoffensief
Nieuws

Google bijna klaar voor muziekoffensief

maandag 14 november 2011 12:28

Google's rivaal voor de iTunes Music Store gaat deze week live, maar of alle grote labels mee doen is uiterst onzeker.

Uit gelekte screenshots van de nieuwe versie van de Android Market blijkt dat in een nieuw onderdeel liedjes zijn te kopen, voor tussen 0,99 en 1,29 dollar. Ook is te zien dat Google elke dag een gratis download weggeeft. Daarnaast geeft de muziekwinkel suggesties op basis van de muzieksmaak van de gebruiker. Een sociale koppeling met Google+ ligt voor de hand. Gebruikers zouden gekochte liedjes kunnen delen met vrienden.

Naast de muziekwinkel werkt Google ook al maanden aan het verbeteren van zijn Music Beta By Google, dat nog alleen op uitnodiging beschikbaar is. Het is een streaming muziekdienst waarmee gebruikers hun eigen liedjes in de cloud kunnen opslaan, als een soort online muziekkluis, om ze vervolgens overal te kunnen streamen. Music Beta stuitte echter op verzet van grote platenlabels. Volgens Cnet heeft Google nu nog steeds geen licentiedeals met Sony en Warner.

Woensdagavond zou Google de nieuwe dienst zelf willen aankondigen tijdens een persevenement, dat ook live wordt uitgezonden op YouTube. De grote vraag is dus welke labels allemaal in zee gaan met Google en of dat alleen gebeurt voor de downloadwinkel of ook voor de 'muziekkluis'. Betaalde downloads raken immers uit zwang vanwege de opkomst van onbeperkte streamingdiensten als Spotify. 

Apple is intussen bijna klaar voor de lancering van iTunes Match, waarmee eigen muziekbestanden in de iCloud zijn te bewaren. Apple had aangekondigd dat iTunes Match in de VS in oktober live zou gaan, maar de introductie liep om onduidelijke redenen vertraging op.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Via een proxy heb ik me aangemeld voor Google Music Beta.
Al mijn muziek staat nu in de cloud!
De Music Beta app voor Android mag nog wel eens wat verbeterd worden.
Maar toch heb ik altijd 15.000 nummers bij me.

 

watch out Google, look what happend to flash, Apple dont like competition.

 

Nieuwsbrief