Google Me wordt sociaal netwerk Google
Nieuws

Google Me wordt sociaal netwerk Google

maandag 28 juni 2010 17:25

Google ontwikkelt een eigen versie van Facebook. Althans dat gerucht heeft Kevin Rose van weblog Digg.com gemeld.Als we de roddelkoning en oprichter van Digg moeten geloven lanceert Google zeer binnenkort een Facebook-concurrent. Het sociale netwerk zou Google Me gaan heten. Rose voegt daar nog eens aan toe dat hij het van een zeer betrouwbare bron heeft vernomen. Facebook is momenteel de monopolist op het gebied van sociale netwerksites. Natuurlijk wil Google ook een graantje meepikken.

Eerder werd al bekend dat Rick Klau, de man achter Google Buzz, bezig is met een facelift van Google Profiles. Als het gerucht waar is, zou er mogelijk een verbeterde versie van Google Profiles komen. Dit is best een redelijke aanname want Google Profiles verzamelt nu al informatie over mensen die gebruikmaken van de services die Google aanbiedt. Met wat aanpassingen kan Profiles goed doorgaan als een sociaal netwerk zoals Facebook. Maar geruchten blijven geruchten.

Google is continu aan het experimenteren met nieuwe diensten. Sommige van deze diensten zijn niet zo succesvol. Denk aan Buzz dat nooit mainstream is geworden, omdat er niet zorgvuldig met de gegevens van gebruikers werd omgegaan en door gebrek aan interesse van de consument. Wave mislukte ook omdat gebruikers er de meerwaarde er niet van inzagen. Google Talk is wel een van de succesverhalen van de zoekgigant.

Reacties

Google Talk wel succesvol?? Dat is teveel aangedikt.
Nou, ze kunnen het niet winnen van Live Messenger hoor... en als ik wel zou willen, dan heeft niemand van mn vrienden Gtalk... ;-)
Als Google die integratie met Live Messenger aan zouden gaan, dan kan het iig wel succesvol worden.

Nu maar hopen dat Google Me, het gaat worden, ik ben Google fan, dus ik zal het zeker gaan proberen!

 

En wie denk je dat die integratie tegenhoudt? Google gebruikt voor GTalk een Open Standard voor gegevensoverdracht: het XMPP (Jabber) protocol, wat dus integratie met andere clients/platformen mogelijk maakt.

Messenger gebruikt een eigen protocol, het Microsoft Notification Protocol (MSNP) en is geen Open Standard... het ligt allen volledig open en bloot op het gebiedt van beveiliging (encryptie).

Maar als je graag zowel MSN Messenger als Gtalk (XMPP/Jabber) contacten wilt kunnen onderhouden, dan zijn er natuurlijk altijd nog (gratis) alternatieven die meerdere protocollen ondersteunen.

De marketing machine van Microsoft heeft jaren lang beter gepresteerd dan die van Google, simpelweg omdat Google naast Search geen andere 'tooltjes' leverde. Maar tijden veranderen... en GTalk is een prima product en zal de komende tijd vast nog een boost gaan krijgen.

Groeten,
Maik van Rossum
http://twitter.com/maikr

 

Lijkt dat niet een beetje op MobileMe........

 

Tuurlijkt lijkt dat er erg op.....Google is nog nooit creatief geweest en kijkt altijd heel goed naar anderen!

 

Beter goed gejat dan slecht verzonnen...

 

Google wave is niet 'mislukt', het is een nicheproduct. Je kunt al buzz publiek laten zien op je Google profile, dus de stap naar google me met se koppeling naar social search is niet zo verrassend. Óók is Google ap langer van plan om van profile een social hub te maken. Dus alleen de mogelijke naam is het nieuwtje; op z'n zachtst gezegd flinterdun...

(sorry voor tikvouten, navigatie op Android niet ideaal)

 

What's the difference between Google and the oil spill? One is a slimy uncontrollable disaster. The other is an oil spill.

 

haha nice!

 

Jeej! Nog een profiel site..

 

De reden dat ik een Facebook alternatief zoek is privacy. Daar vertrouw ik Google helemaal niet mee!

 

<offtopic>
ik wist niet dat digg.com een weblog was :)
</offtopic>

 

Het lijkt mij een beetje stug dat dit bericht waar is, voornamelijk omdat google al een ander sociaal netwerk heeft: Orkut.

 

We zullen het zien. Ik ben in ieder geval wel nieuwsgierig. Hoop dat Google eens gaat beginnen met het combineren van diensten want alles lijkt zo onafhankelijk van elkaar (afgezien van login credentials)

 

How many (Google) HITS do YOU want???

 

Stom dat ze er mee stoppen, was geniaal. Hopelijk duiken de functionaliteiten in mail en docs op.

 

oh dit bericht hoorde onder een ander artikel

 

Nieuwsbrief