Google raadt Glass af voor kinderen en brildragers

Google raadt Glass af voor kinderen en brildragers

16-04-2013 12:21 Laatste update: 28-04-2018 12:30

Google heeft de specificaties van de Glass-bril bekendgemaakt. De audio gaat via je schedel.

Google heeft de technische details van zijn augmented reality-bril Glass gepubliceerd. Het schermpje in de bril heeft een resolutie van 640x360 pixels, wat voor de drager zou overeenkomen met het kijken naar een 25 inch beeldscherm op een afstand van 2,5 meter. Google raadt gebruik van de bril af voor kinderen jonger dan 13 jaar, omdat het de ontwikkeling van de ogen zou kunnen hinderen. Ook zouden brildragers last van hoofdpijn kunnen krijgen.

De camera heeft een 5 megapixel resolutie en filmt in 720p. Er is 16 gb flashopslag aanwezig en de bril kan online via wifi en bluetooth. Wil je overal verbinding hebben of via gps je locatie bepalen, dan moet je hem dus draadloos koppelen met een smartphone, want mobiel internet zit er niet in.

De bril moet een accuduur hebben van ongeveer een dag bij normaal gebruik, hoewel Google niet zegt wat dat dan precies is. Voor de audio gebruikt Google geen gewone oordopjes, maar beengeleiding: audio wordt via vibraties doorgegeven aan de schedel die ze in het oor omzet in klanken.

Ontwikkelaars kunnen nu ook apps voor Glass maken doordat Google een Mirror-api heeft vrijgegeven. De apps draaien in de cloud en niet op de bril zelf. De zogeheten Glassware-apps kunnen in Timeline Cards informatie naar de bril sturen, waar de gebruiker doorheen kan bladeren.

De productie van de bril is gestart en de eerste exemplaren gaan de komende weken richting ontwikkelaars. Koppelen van een Android-toestel met Glass werkt vanaf Android 4.0.3. De MyGlass-app is je daarvoor moet gebruiken is nu in de Google Play-store te vinden. Over de komst van een iOS-app is nog niets bekend. Ook de consumentenprijs van Glass heeft Google nog niet gemeld. Het prototype was voor ontwikkelaars te bestellen voor 1500 dollar, maar de uiteindelijke prijs wordt lager.